Амбер Гальбин: у Рівному відкрився перший магазин бурштинових виробів від видобувника

Амбер Гальбин: у Рівному відкрився перший магазин бурштинових виробів від видобувника

Говорять компанії

Група компаній «Амбер Гальбин»*, що займається видобутком бурштину за новим законом, відкрила магазин власних виробів. Бурштиновий бізнес виходить із тіні. 

В середу, 31.07.2024 у Рівному, на вул. Київській, 94 у приміщенні заводу «Бурштин України», відкрилася крамниця бурштинових виробів. Група компаній «Амбер Гальбин» йшла до цього чотири роки: від отримання спецдозволу на видобуток сонячного каміння до створення власних виробів. 

Директор підприємства ТОВ “Бурпром” Павло Бондар

Про набутий досвід розповів директор підприємства «Бурпром» Павло Бондар. Це підприємство купило перший спецдозвіл на видобуток бурштину за законом 2019 року.

На відкритті магазину провели благодійний аукціон. Юрій придбав бурштинову автівку за 50 тисяч гривень. Ці гроші підуть на потреби 141 окремої піхотної бригади військової частини А4808. 

Окрім того,  полковнику Вадиму Гайдею та підполковнику цієї ж частини Павлу Катюку військової частини А4152 передали п’ять симуляторів для навчання керування фпв-дронами.

Продаж готових виробів із власної сировини – це важливо для економіки, погодився перший заступник голови Рівненської ОДА Олександр Кохан.

Адже бюджет отримує податки з повного циклу виробництва: від видобутку сировини до створення та продажу готового продукту.

Охочі побували за лаштунками виробництва та побачили, як створюють вироби із сонячного каміння. 

 

На відкриття магазину приїхали військові, що проходять лікування у Рівненському центрі реабілітації. Уже кілька тижнів майстри підприємства «Амбер Гальбин» навчають їх створювати прості вироби з бурштину, що є частиною їхнього лікування.

Відкриття магазину «Амбер Гальбин» – це не лише успіх групи компаній, а й свідчення того, що нарешті створюється бурштинова галузь, яка працюватиме цілком легально. 

У найближчих планах бізнесменів – відкрити магазин у Києві.

Детальніше про групу компаній «Амбер Гальбин», про їхню діяльність, ви можете подивитися в ексклюзивному інтерв’ю для радіо Трек. 

 

[прим. NADRA.INFO:
Продавцем бурштинових виробів 
є ТОВ "Торговий дім "Євро Трейд"
Олега Богельського і Лесі Примушко]

 

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.