Компанії групи «Амбер Гальбин» сплатили 15% ренти за надра в Рівненській області

Компанії групи «Амбер Гальбин» сплатили 15% ренти за надра в Рівненській області
Зображення асоціативне

44 мільйони гривень ренти сплатили бізнесмени Рівненщини за користування надрами за перше півріччя.  15% з цієї суми – група компаній «Амбер Гальбин»*.

Упродовж пів року платники податків області перерахували до бюджетів 44,2 млн рентної плати за користування надрами. Це на 7,5 млн грн, або на 20% більше, аніж за відповідний період 2023 року, повідомляє Рівненська облдержадміністрація.  6,5 мільйонів гривень або 15% з цієї суми сплатили підприємства групи компанії «Амбер Гальбин» (користуються бурштиноносними надрами – прим. NADRA.INFO).

Видобувачі бурштину 
в Рівненській області
є найбільшими платниками 
ренти до державного
і місцевих бюджетів

Нагадаємо, 63% від рентної плати йде до державного бюджету, 37% – до місцевих. Таким чином до державного бюджету від Рівненщини надійшло майже 30 мільйонів гривень. 13,3 мільйони гривень отримали місцеві бюджети. З цієї суми два з половиною мільйони гривень перерахувала група компаній «Амбер Гальбин».

Хто видобув найбільше
бурштину в 2023 р.?
Читайте за посиланням.

Платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти господарювання, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів.

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.