Новинському через санкції РНБО анулювали ліцензії на родовища міді й граніту (LIGA.net)

Новинському через санкції РНБО анулювали ліцензії на родовища міді й граніту (LIGA.net)
Зображення асоціативне

Мідне родовище Заліси-Шменьки й гранітне Ахтовське родовище більше не контролюються компаніями, пов’язаними з Вадимом Новинським, пише LIGA.net*.

Державна служба геології та надр за рішенням Ради національної безпеки й оборони анулювала два спецдозволи на користування надрами компаній, які пов’язані з бізнесменом Вадимом Новинським. Про це йдеться в наказі №352 від 30 липня.

ТОВ “Інтер Актив” втратило ліцензію №5408 на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою покладів мідних руд родовища Заліси-Шменьки у Волинській області, а ТОВ “Смарт Видобуток” – ліцензію №6652 на видобування граніту на Ахтовському родовищі у Миколаївській області.

Читайте також: 
Мотронівський ГЗК
продав дозвіл на 
Малишевське родовище

У рішенні РНБО від 24 червня 2024 року йшлося ще про дві ліцензії:

→ Дмитру Фірташу мали анулювати ліцензію №3640 на розробку Малишевського родовища циркон-рутил-ільменітоносних пісків (ТОВ “Мотронівський ГЗК”);
→ Вадиму Єрмолаєву – ліцензію №4953 на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою і подальшим видобуванням природного газу та конденсату Федорівської площі у Полтавській області (ТОВ “Трендс Систем”).

Держгеонадра поки що не анулювала їх через судові процеси.

 

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.