Горизонтам зупинили право користуватися родовищем у Львівській області

Горизонтам зупинили право користуватися родовищем у Львівській області
Зображення асоціативне

Господарський суд міста Києва зупинив дію спеціального дозволу № 5351, наданого ТОВ «Горизонти»* на користування надрами Тинівського нафтогазового родовища (в інтервалах глибин від денної поверхні до 400 м; від 650 м – без обмежень по глибині (за виключенням Грушівського родовища) у Львівській обл.. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на щойно оприлюднену ухвалу. Ухвала про забезпечення позову набрала законної сили в день прийняття 16.08.2024 і підлягає негайному виконанню, може бути оскаржена протягом десяти днів.

ТОВ «Горизонти» купило спецдозвіл на Тинівське родовище з онлайн-аукціону Державної служби геології та надр України, який відбувся в грудні 2021 р.. Торги стартували з майже 108 млн грн і відбувалися на пониження, Горизонти запропонували за лот трохи більше 27 млн грн (протокол). Дозвіл було надано в січні 2022 р..

Спецдозвіл ТОВ «Горизонти» суд зупинив на прохання іншого надрокористувача зі Львівщини – ТОВ «Нафтогазрембуд-1»**, який володіє іншим спецдозволом на Тинівське родовище (№ 6562, надано у вересні 2021 р.). Нафтогазрембуд-1 (апелюючи до перетину контурів ділянок і дозволених для розробки глибин, див. тут) неодноразово намагався в судовому порядку скасувати виставлення на аукціон і продаж Держгеонадрами нового спецдозволу, купленого Горизонтами. Дозвіл № 5351 зупинено у новій справі (підготовче засідання відбудеться 09.09.2024 (ухвала).

Отримати оперативні коментарі сторін конфлікту не вдалося.

Станом на 13:30 вівторка 20.08.2024 наказ Держгеонадр щодо зупинення дії спецдозволу № 5351 на офіційному сайті Служби не оприлюднено.

* – ТОВ «Горизонти» через компанію АТ Ем Ен Ді Юкрейн (MND Ukraine a.s., Чехія) контролюють Карел Комарек (80%, Чеська Республіка) і Зіновій Козицький (20%, Україна, Львів) (YouControl). Товариство володіє пʼятьма дійсними спецдозволами на надра, належить до групи «Західнадрасервіс».

** – ТОВ «Нафтогазрембуд-1» контролює Ростислав Околіт (Україна, Львів). Єдиний дійсний спецдозвіл компанії – № 6562 на Тинівське родовище (YouControl).