Заступника міністра енергетики викрито за підозрою в отриманні $500 000 неправомірної вигоди

Заступника міністра енергетики викрито за підозрою в отриманні $500 000 неправомірної вигоди
Зображення асоціативне. Джерело: https://t.ly/D1qwI

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро України за сприяння Міністра енергетики викрили масштабну корупційну схему, яку організував заступник міністра енергетики. Повідомляють у Міністерстві в понеділок, 12.08.2024.

За зазначену суму чиновник, користуючись своїми повноваженнями, пообіцяв керівникам держпідприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну безперешкодно передати у користування гірничо-видобувне обладнання із шахт прифронтового району Донеччини. Мова йде про унікальне та дефіцитне устаткування однієї з державних вугільних компаній, яка розташована у межах східного фронту – Покровському.

Окрім заступника міністра до зазначеної оборудки були залучені декілька спільників з енергетичної галузі, за що всі задіяні особи будуть притягнуті до відповідальності.

Міністерство невідкладно внесло подання до Кабінету Міністрів про звільнення вказаного чиновника. Відповідне рішення буде прийнято сьогодні.

Читайте також: Укрнафта 
трансформує в УРП
15 спецдозволів

Очищення енергетики від будь-яких корупційних проявів — один з пріоритетів нашої роботи. Міністерство тісно співпрацює з СБУ, НАБУ та іншими правоохоронними органами задля повного викорінення корупції в енергетичній галузі.

Фігурантам провадження повідомлено про підозру, наразі тривають слідчі дії.

Міненерго тісно співпрацює зі слідством для забезпечення об’єктивного розслідування та встановлення всіх обставин правопорушення.