Горизонти зупинили видобуток на Тинівському родовищі (ExPro)

Горизонти зупинили видобуток на Тинівському родовищі (ExPro)
Зображення асоціативне. Джерело: https://scg.in.ua/

ТОВ «Горизонти» (власник – Зіновій Козицький) у другій половині серпня повністю зупинило видобуток природного газу на Тинівському родовищі на виконання рішення суду. Компанія наразі не видобуває близько 150 тис. куб. м природного газу. Про це повідомили ExPro* джерела на ринку.

ТОВ «Горизонти» отримало спецдозвіл на Тинівську площу у січні 2022 р., за місяць до російського вторгнення. Вже під час війни було інвестовано в освоєння Тинівської площі майже 500 млн грн. Зокрема, проведено 3D сейсміку і пробурено 5 нових свердловин. Зупинка видобутку газу на Тинівській площі це втрата майже 5 млн куб м газу щомісяця, Держбюджет недоотримає близько 10 млн грн, в тому числі щодня втрачається 250 тис грн рентних платежів.

Господарський суд міста Києва на засіданні 16 серпня ухвалив зупинити дію спецдозволу «Горизонти» на Тинівське родовище, задовольнивши заяву про забезпечення позову ТОВ «Нафтогазрембуд-1».

«Горизонти», не погоджуючись з рішенням суду, подала апеляцію. Тим не менше, поки апеляційний суд прийняв рішення витребувати матеріали справи з Господарського суду.

Читайте також: Двобій за Тинівське.
Тепер Горизонти просять скасувати
спецдозвіл конкурента

 

* – В розділах  Говорять асоціації , Говорять компанії , Надра інших деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, сервісних компаній, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція NADRA.INFO не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.