Суд відкрив справу про банкрутство конфіскованого у Дерипаски кар’єру (LIGA.net)

Суд відкрив справу про банкрутство конфіскованого у Дерипаски кар’єру (LIGA.net)
Глухівський карʼєр кварцитів. Скріншот. Джерело: https://www.youtube.com/watch?v=fUdX61GR-EQ

Господарський суд Сумської області відкрив провадження у справі про банкрутство відібраного у росіянина Олега Дерипаски ТОВ “Глухівський кар’єр кварцитів”. Як пише LIGA.net*, про це повідомляється на сайті Верховного суду.

Читайте також: Продається
діючий щебеневий карʼєр із
залізницею і додатковим родовищем

Суд визнав вимоги Головного управління Пенсійного фонду України в Сумській області до боржника ТОВ “Глухівський кар’єр кварцитів” у розмірі 107 309,37 грн і вніс до реєстру вимог кредиторів.

29 серпня 2024 року суд ухвалив:

  • ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів;
  • ввести процедуру розпорядження майном строком 170 календарних днів;
  • призначити розпорядником майна боржника арбітражного управителя Удовенка Романа Петровича.

У квітні 2022 року Офіс генерального прокурора і Державне бюро розслідувань повідомили про арешт корпоративних прав та єдиного майнового комплексу Глухівського кар’єру. Слідство встановило, що підприємство постачало в Росію кварцит для виробництва феросиліцію та кристалічного кремнію високих марок, а також щебеню та буту.

У Росії кварцит з України використовувався для виробництва зброї.

Єдиним власником ТОВ “Глухівський карʼєр кварцитів” була кіпрська компанія United Company Rusal Silicon Limited Олега Дерипаски.

У лютому 2023 року Вищий антикорупційний суд стягнув підприємство в дохід держави в межах санкцій проти Дерипаски, а через рік United Company Rusal Silicon за рішенням суду вивели з переліку засновників ТОВ “Глухівський карʼєр кварцитів”, замінивши його на Фонд державного майна.

ФДМУ у червні оголосив
вакансію директора
Глухівського карʼєру кварцитів

* – В розділах  Говорять асоціації , Говорять компанії , Надра інших деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, сервісних компаній, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція NADRA.INFO не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.