Горизонтам розблокували право користування Тинівським газовим родовищем

Горизонтам розблокували право користування Тинівським газовим родовищем
Зображення асоціативне. Джерело: https://www.mnd.com.ua/

Північний апеляційний господарський суд (ПАГС) скасував рішення Господарського суду міста Києва, яким в якості забезпечення позову було зупинено дію спеціального дозволу № 5351, наданого ТОВ «Горизонти»* на користування надрами Тинівського родовища (в інтервалах глибин від денної поверхні до 400 м; від 650 м – без обмежень по глибині (за виключенням Грушівського родовища) у Львівській обл..

Про таке NADRA.INFO повідомило джерело в Державній службі геології та надр України. За даними джерела, відповідне рішення ПАГС постановив 17.09.2024:

Станом на 14:00 23.09.2024 в Єдиному державному реєстрі судових рішень текст цієї постанови ще не доступний

Крім цього, під час засідання 23.09.2024 Господарський суд міста Києва ухвалив призупинити розгляд справи 910/9356/24 за позовом ТОВ «Нафтогазрембуд-1»** про скасування спецдозволу ТОВ «Горизонти» – до набрання законної сили у справі № 380/17435/24 за позовом Горизонтів про скасування спецдозволу Нафтогазрембуд-1, яку розглядає Львівський окружний адміністративний суд.

Читайте також: Горизонти
порахували втрати від
зупинки Тинівського родовища

Хронологію конфлікту між ТОВ «Нафтогазрембуд-1» і ТОВ «Горизонти» щодо прав користування Тинівським родовищем читайте за посиланням.

* – ТОВ «Горизонти» через компанію АТ Ем Ен Ді Юкрейн (MND Ukraine a.s., Чехія) контролюють Карел Комарек (80%, Чеська Республіка) і Зіновій Козицький (20%, Україна, Львів) (YouControl). Товариство володіє пʼятьма дійсними спецдозволами на надра, належить до групи «Західнадрасервіс».

** – ТОВ «Нафтогазрембуд-1» контролює Ростислав Околіт (Україна, Львів). Єдиний дійсний спецдозвіл компанії – № 6562 на Тинівське родовище (YouControl).