Проти виробника води Бон Буассон розпочато справу АМКУ

Проти виробника води Бон Буассон розпочато справу АМКУ
Джерело зображення: https://bon-boisson.ua/

У пʼятницю, 11.10.2024 Антимонопольний комітет України заявив про початок розгляду справи № 127-26.4/198-24 за ознаками вчинення ПрАТ «Новомосковський завод мінводи» порушення, передбаченого статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Предметом справи є, зокрема, дії ПрАТ «Новомосковський завод мінводи» у вигляді поширення інформації щодо властивостей мінеральної природної столової води «Бон Буассон». Такі дії, за відсутності у ПрАТ «Новомосковський завод мінводи» відповідного належного підтвердження таких відомостей, містять ознаки порушення, передбаченого статтею 15-1 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Державний уповноважений АМКУ у справі – Максим Сандига. Строк розгляду – до 10.10.2027.

ПрАТ «Новомосковський завод мінводи» засновано в 1996 р.. Власники крупних пакетів акцій ДІЛСОНТРА ТРЕЙДІНГ ЛТД/DILSONTRA TRADING LTD, ІНТЕГРАЛЕ ІНВЕСТМЕНТС ЛТД/INTEGRALE INVESTMENTS LTD (обидві компанії – Британські Віргінські Острови), Олег Торба, Катерина Акопджанова, Олексій Лайков, Оксана Коляда, Валерій Коляда, Ірина Ніколаєва. Керівник – Андрій Чупрін (YouControl). Товариство володіє двома дійсними спецдозволами на видобування підземних мінеральних вод – № 5725 до 2033 р., № 2680 до 2032 р. (дані Держгеонадр), обидва дозволи були зупинені з березня 2023 р., поновлені в серпні 2024 р..

Читайте також: АМКУ розслідує справу проти виробника води «Карпатська Джерельна».

Раніше ми писали, що в 2024 р. АМКУ оштрафував 18 компаній за змови під час аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами.