Анулювати не можна переписати: долю підсанкційного спецдозволу Трендс Сістем вирішено?

Анулювати не можна переписати: долю підсанкційного спецдозволу Трендс Сістем вирішено?
Зображення асоціативне

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра, ДГН) зобовʼязана внести зміни до спеціального дозволу № 4953 на користування надрами Федорівської нафтогазоконденсатної площі в Полтавській області – в частині заміни надрокористувача з ТОВ «Трендс Сістем» на ТОВ «СТК Реал Естейт», і видати останньому спецдозвіл на новому бланку з урахуванням змін.

Відповідну постанову наприкінці вересня виніс Шостий апеляційний адміністративний суд (ШААС), документ днями опублікували в реєстрі судових рішень. ШААС залишив без задоволення апеляційну скаргу ДГН і без змін – рішення Чернігівського окружного адміністративного суду від 22.07.2024.

Як ми писали раніше, відповідно до коригуючого санкційного рішення РНБО у червні 2024 р., спецдозвіл ТОВ «Трендс Сістем» № 4953 на площу Федорівська підлягав анулюванню (в межах санкцій до засновника і Голови ради директорів торгівельно-виробничої корпорації «Алеф» Вадима Єрмолаєва). Але ДГН не припинила право користування надрами на тлі судової заборони: зʼясувалося, що в грудні 2023 р., перш ніж до Єрмолаєва застосували санкції, ТОВ «Трендс Сістем» продало спецдозвіл на користь ТОВ «СТК Реал Естейт» (більше читайте тут і тут). Однак добровільно вносити зміни до відчуженого спецдозволу Держгеонадра відмовилися. Тепер же мусять це зробити, адже постанова ШААС хоч і може бути оскаржена, набрала законної сили 25.09.2024.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Нагадаємо, до липня 2024 р. частками у ТОВ «Трендс Сістем» володіли Вадим Єрмолаєв, Володимир Бєлоусов і Віктор Ющенко (Президент України в 2005-2010 рр.). Наприкінці липня частку Вадима Єрмолаєва набула Ганна Єрмолаєва, а потім Захар Терещенко (кінцевий бенефіціарний власник і керівник компанії станом на 08.10.2024, YouControl). ТОВ «СТК Реал Естейт» контролює співзасновник торгівельно-виробничої корпорації «Алеф» Станіслав Віленський (YouControl).

Читайте також про відчуження підсанкційного спецдозволу Мотронівського ГЗК, дозволів на видобування гранітів у Житомирській і торфу у Львівській області, а також дивіться перелік із 54 інших родовищ, які змінили користувачів після угод на вторинному ринку спецдозволів.