ДКЗ і ЛНУ ім. І.Франка домовилися про науково-технічну співпрацю

ДКЗ і ЛНУ ім. І.Франка домовилися про науково-технічну співпрацю
Перший проректор Львівського національного університету ім. І.Франка Андрій Гукалюк і Голова ДКЗ Сергій Паюк. Джерело фото: https://www.facebook.com/dkz.gov.ua

Державна комісія України по запасах корисних копалин повідомляє про підписання Угоди про науково-технічне співробітництво зі Львівським національним університетом імені Івана Франка

Державна комісія України по запасах корисних копалин продовжує налагоджувати співпрацю з вищими навчальними закладами у сфері створення нових можливостей для розвитку здобувачів освіти й викладачів.

В рамках проведення Дев’ятої міжнародної науково-практичної конференції «Надрокористування в Україні. Перспективи інвестування» та 25 річниці присвоєння Львівському Університету статусу “національного”, голова ДКЗ Сергій Паюк, перший проректор Університету Андрій Гукалюк та декан Геологічного факультету Сергій Ціхонь 10 жовтня 2024 року підписали Угоду про науково-технічне співробітництво між Державною комісією України по запасах корисних копалин та Львівським національним університетом імені Івана Франка.

Метою Угоди є об’єднання інтелектуального, творчого та організаційного потенціалу Сторін для забезпечення розвитку суспільства в освітній, науковій, виробничій та інноваційній складових, а також посилення демократичних засад в діяльності партнерів, використання традицій і досвіду як Державної комісії України по запасах корисних копалин, так і Львівського університету для забезпечення розвитку українського мінерально-сировинного комплексу, нарощування запасів корисних копалин, підготовки фахівців світового рівня.

Відповідно до договору, Сторони домовились брати участь у спільних наукових та інноваційних проєктах, популяризувати геологічну галузь шляхом підготовки наукових і тематичних публікацій у фахових наукових та популярних виданнях, спільно виконувати науково-дослідні роботи у галузі геології, проводити спільні наукові та освітні заходи. Також серед пунктів Угоди: здійснення обміну інформацією, розвиток співпраці з впливовими міжнародними організаціями, запрошення фахівців для участі в тематичних міжнародних заходах.