Непублічні надра: що про ціни перепроданих спецдозволів кажуть в Геоінформі

Непублічні надра: що про ціни перепроданих спецдозволів кажуть в Геоінформі
Зображення асоціативне

Як і в Державній службі геології та надр України, у підпорядкованому їй ДНВП «Геоінформ України» не володіють даними про ціни, за якими первісні надрокористувачі відчужують спеціальні дозволи на користування надрами на вторинному ринку. Про таке в Геоінформі України повідомили NADRA.INFO у відповідь на запит.

«Вартість, за яку відбувається відчуження частини прав, передбачених спеціальним дозволом на користування надрами … є комерційною інформацією і зазначається у відповідних договорах, які не передаються до ДНВП «Геоінформ України», – заявив В.о. Генерального директора підприємства Павло Бовсунівський.

Звернутися до Геоінформу ми вирішили після того, як не змогли в Держгеонадрах дізнатися про ціни вторинного ринку прав користування надрами, а читачі NADRA.INFO звернули увагу на послугу ДНВП щодо визначення вартості спеціального дозволу на дату відчуження (повну назву послуги див. тут, № 27).

В Геоінформі України відповіли, що «результати послуги щодо визначення вартості спеціального дозволу на користування надрами на дату відчуження … носять інформативний характер i не є згідно чинного законодавства України обов’язковою умовою для оцінки при укладенні між покупцем та продавцем договору купівлі-продажу частини прав, передбачених спеціальним дозволом на користування».

Переліку ділянок надр, щодо яких ДНВП надало послугу визначення вартості спецдозволу на дату відчуження, а також переліку нормативно-правових актів, якими керувалося, визначаючи вартість відчужуваних прав користування надрами – в Геоінформі не надали, оскільки не є розпорядниками такої інформації в розумінні Закону України «Про доступ до публічної інформації».

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ