Обʼєднану гірничо-хімічну компанію купує NEQSOL Holding

Обʼєднану гірничо-хімічну компанію купує NEQSOL Holding
Джерело фото: https://ubiz.ua/sale3/auction/LPE001-UA-20240719-99204

За Державний пакет акцій розміром 100% статутного капіталу АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» запропонували заплатити на 39 млн грн більше за стартову ціну приватизаційного аукціону Фонду державного майна України.

Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на дані майданчика UBIZ.ua, акредитованого АТ «Прозорро.Продажі».

Цінова пропозиція 3 938 351 581 грн надійшла від ТОВ «Цемін Україна», що входить до групи NEQSOL Holding Насіба Хасанова (Азербайджан) (YouControl).

 

NEQSOL Holding в Україні очолює Володимир Лавренчук. Група входить до Комітету надрокористування Європейської Бізнес Асоціації.

Цемін Україна стало єдиним охочим купити ОГХК (протокол).

«NEQSOL Holding зробив цей крок як потенційний стратегічний інвестор, який у разі визнання переможцем планує разом із виконанням усіх приватизаційних зобов’язань, що охоплюють соціальні, екологічні та технічні аспекти, реалізувати плани щодо модернізації, розробки нових продуктів з використанням глибокої переробки сировини та розширення на глобальних ринках. Наразі NEQSOL Holding чекає на завершення процесу приватизації та оголошення його офіційних результатів у відповідності до чинних процедур», – заявив NADRA.INFO регіональний директор NEQSOL Holding в Україні Володимир Лавренчук.

У разі прийняття рішення про приватизацію об’єкта шляхом викупу на запропоновану учасником ціну (ціну продажу) буде нараховано ПДВ згідно Податкового кодексу України.

Нагадаємо, Уряд затвердив стартову ціну компанії на рівні 3,9 млрд грн з інвестиційними зобовʼязаннями покупця щонайменше 0,4 млрд грн.