Єгор Перелигін: КМУ погодив продаж акцій ОГХК

Єгор Перелигін: КМУ погодив продаж акцій ОГХК
Джерело фото: https://www.facebook.com/yegor.perelygin

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про продаж державного пакету акцій АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». Про таке у Facebook у пʼятницю, 11.10.2024 повідомив т.в.о. Голови правління ОГХК Єгор Перелигін.

«Для мене особисто, починаючи з січня 2021 року, це був історичний процес та шлях.


Починаючи з реалізації рекордного 2021 року та досягнення одного з найкращих показників EBITDA в історії цього підприємства, потім пройшовши виклики війни, дестабілізації, поламаної логістики, падаючої маржинальності, та потім вже у 2024
, зробивши повну перебудову багатьох операційних процесів, закривши борги за е/е на початку року у нереально важких умовах, пройшовши реструктуризацію банківського кредиту, налагодивши експорт у нових реаліях (більше 110 тис. т ільменітового концентрату експортовано за 9 місяців цього року), я можу сказати, що я вклав всю свою енергію та душу в ОГХК та в цей шлях.


Я радий, що компанія отримає повноцінний шанс на нове життя.
Дякую всім, хто були поруч.
Без моєї команди, це було б неможливо
», – написав Єгор Перелигін.

Нагадаємо, 08.10.2024 стало відомо, що в приватизаційному аукціоні ФДМУ з продажу 100% акцій АТ ОГХК взяла участь єдина компанія – ТОВ «Цемін Україна» з NEQSOL Holding Насіба Хасанова. Цемін Україна запропонувала за лот на 39 млн грн більше стартової ціни, а саме 3 938 351 581 грн (умови приватизації також передбачають 8-річні інвестиційні зобовʼязання в розмірі 0,4 млрд грн).

Регіональний директор NEQSOL Holding в Україні Володимир Лавренчук заявив:

«NEQSOL Holding зробив цей крок як потенційний стратегічний інвестор, який у разі визнання переможцем планує разом із виконанням усіх приватизаційних зобов’язань, що охоплюють соціальні, екологічні та технічні аспекти, реалізувати плани щодо модернізації, розробки нових продуктів з використанням глибокої переробки сировини та розширення на глобальних ринках. Наразі NEQSOL Holding чекає на завершення процесу приватизації та оголошення його офіційних результатів у відповідності до чинних процедур».

ОГХК і NEQSOL Holding є членами Комітету надрокористування Європейської Бізнес Асоціації.