Торф біля Городка видобуватиме Мінрегіонбуд

Торф біля Городка видобуватиме Мінрегіонбуд
Контур родовища торфу Городок (Львівська обл.). Джерело зображення: https://ubiz.ua/

Державна служба геології та надр України (Держгеонадра, ДГН) погодила заміну користувача родовища торфу Городок у Львівській обл.. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на наказ ДГН від 01.10.2024 № 453 (завантажити).

Внаслідок відчуження спецдозволу замість ТОВ «Вало Тімбер» Михайла Водяницького та Івана Козачка (м.Дніпро), яке отримало спецдозвіл № 6541 в серпні 2021 р., торф видобуватиме місцеве ТОВ «Мінрегіонбуд» Руслана Миляника (дані про власників – з аналітичної системи YouControl).

NADRA.INFO писали, що спецдозвіл на видобування торфу поблизу міста Городок Держгеонадра розігрували на онлайн-торгах в червні 2021 р.. Ціна стартувала з 405,5 тис. грн. В аукціоні перемогло ТОВ «Макс Логістик ЛТД» Марії Гіркової зі ставкою 3 млн грн, однак обіцяного не заплатило і лот викупило ТОВ «Вало Тімбер» за 421,5 тис. грн (джерело). Тепер компанія відчужила спецдозвіл на користь ТОВ «Мінрегіонбуд».

Право користування родовищем торфу Городок стало 55-м відчуженим спецдозволом, відколи таке відчуження дозволили зміни до Кодексу України про надра (набули чинності 28.03.2023). Перелік ділянок, яким раніше змінили користувачів – дивіться в матеріалі NADRA.INFO за посиланням.

Читайте також: ДГН відмовилася записати дозволи трьох карʼєрів на нового власника