ДП “Бурштин України” vs Держгеонадр: Апеляція підтвердила протиправність бездіяльності Служби

ДП “Бурштин України” vs Держгеонадр: Апеляція підтвердила протиправність бездіяльності Служби
Адвокат Олександр Куринський

Шостий апеляційний адміністративний суд постановив: “Апеляційну скаргу Державної служби геології та надр України залишити без задоволення, а рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від  06 лютого 2020 року – без змін”.

Юридичною мовою, апеляція “засилила” рішення першої інстанції.

Підтверджено протиправність бездіяльності Держгеонадр, яка полягає у неприйнятті рішення про результати розгляду заяви ДП «Бурштин України» від 06.02.2019 вих. №24 про надання спеціального дозволу на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку бурштину, на земельній ділянці лісогосподарського призначення, порушеної внаслідок незаконного видобування бурштину, яка розташована у 49 кварталі Цепцевицького лісництва ДП «Володимирецьке лісове господарство» у Володимирському районі Рівненської області загальною площею 13,5 га.

Держгеонадр зобов’язано повторно розглянути заяву ДП «Бурштин України».

Чи отримає ДП “Бурштин України” (заснований Держгеонадр) спецдозвіл на користування надрами на виконання рішення суду? Будемо стежити за подіями. Наразі пропонуємо ознайомитися з подальшими кроками, які планує зробити представник ДП “Бурштин України” в суді, адвокат Александр Куринский (на фото): https://www.facebook.com/KurinskiyLawOffice/posts/320578289308065

Нагадаємо, в квітні 2020 року Північно-західний апеляційний господарський суд ухвалив рішення, за яким ДП “Бурштин України” має сплатити ТОВ “Уорлд Ембер Україна” 3,2 млн грн: https://nadra.info/2020/04/30/court-decision-case-amber-of-ukraine/.

Також нагадаємо, раніше суд зобов’язав Держгеонадр видати 2 “бурштинові” спецдозволи, компаніям ТОВ “Зірка Рівненщини” та ТОВ “Георесерчінг” (компанії пов’язані між собою засновниками). Відповідні накази Держгеонадр було підписано 24 червня 2020 року. Голова Держгеонадр Роман Опімах заявив, що спецдозволи буде видано тільки після повної сплати їх вартості. Ми писали про це тут: https://www.facebook.com/ukrnadra.info/posts/179629006877737

Вже після публікації за щойно згаданим посиланням, представник ТОВ “Георесерчінг” у коментарях нам заявив, що компанія чекає від Держгеонадр рахунок для сплати за спецдозвіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.