ДП “Львіввугілля” подало позов проти Держгеонадр

ДП “Львіввугілля” подало позов проти Держгеонадр

ДП “Львіввугілля” подало до Окружного адміністративного суду міста Києва позов проти Державної служби геології та надр України.

Гірники просять Суд визнати діяльність Служби протиправною і зобов’язати подовжити дію спецдозволу №3685 від 9 грудня 2005 року на видобування вугілля кам’яного по полю шахти “Степова” ДП “Львіввугілля”.

NADRA.info ексклюзивно публікує копію позовної заяви: https://www.facebook.com/ukrnadra.info/posts/222736965900274

Нагадаємо, сьогодні Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що “з 9 грудня, відучора шахта “Степова” ДП “Львіввугілля” втратила право видобувати вугілля, оскільки у підприємства закінчився термін спецдозволу на користування надрами. Держслужба геології та надр України, попри неодноразові звернення ДП “Львіввугілля” не продовжує “Степовій” спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобування кам’яного вугілля, що може призвести до повної зупинки роботи найбільшої копальні Львівщини, залишити без роботи понад тисячу гірників” (https://www.facebook.com/MykhailoVolynets/posts/750567482219164)

В Держгеонадр звинувачення ДП “Львіввугілля” спростовують, і заявляють, що  зауваження Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів щодо продовження строку дії дозволів, передбачені урядовим Порядком надання спеціальних дозволів на користування надрами, є обов’язковими для врахування під час прийняття рішень щодо продовження строку дії дозволів. Деталі тут: https://www.geo.gov.ua/derzhgeonadra-sprostovuye-zvinuvachennya-dp-lvivugillya/

Фото звідси: http://www.lvug.com.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.