Хто отримав право купити спецдозвіл на бурштинову ділянку “Зелена”?

Хто отримав право купити спецдозвіл на бурштинову ділянку “Зелена”?

Компанія-переможець аукціону раніше відмовлялася викупити інший бурштиновий спецдозвіл

Торги спецдозволом на ділянку “Зелена” (Рівненська обл.) завершилися о 14:55, сьогодні, 12.01.2021. В аукціоні взяли участь 4 учасники:

  1. Товариство з обмеженою відповідальністю “ГЕОРЕЛЬЄФ-ПІВНІЧ” (Рівненська обл., Сарненський район, власник і керівник Сергій Савин) 
  2. Товариство з обмеженою відповідальністю “КОМПАНІЯ ТРАНС-ІНВЕСТ” (Кривий Ріг, власник Олена Серба)
  3. Товариство з обмеженою відповідальністю “НОРДІК-БУД” (м.Львів, власник Зиновій Козицький, батько голови Львівської ОДА Максима Козицького)
  4. Товариство з обмеженою відповідальністю “ЗАХІДЗЕМРЕСУРС” (м.Рівне, власник і керівник Юрій Зубкович)

Аукціон стартував з позначки 323 тис. грн, і він вартий того, аби розказати про нього і учасників більше.

Фаворит аукціону визначився ще на етапі розкриття початкових заявок. 

Тоді як інші учасники заявили свої пропозиції на рівні 333-354 тис. грн, ТОВ “Західземресурс” запропонував 3 млн 101 тис. грн. Така пропозиція дала компанії “право останнього слова” в наступних раундах. Це є суттєвою перевагою для того, хто справді хоче купити лот, адже останній учасник бачить ставки всіх попередніх.

У першому ж раунді конкуренцію Західземресурсу спробував скласти Транс-Інвест, який підняв свою пропозицію до 4 444 111,00 грн. Але Західземресурс перебив цю ставку, запропонувавши 4 445 000,00 грн.

В другому раунді ставки піднялися до 5 млн грн (Транс-Інвест) і 5,01 млн грн (Західземресурс).

Третій раунд прогнозовано завершився перемогою Західземресурсу: 7,78 млн грн проти 7 777 777,00 грн Транс-Інвесту. 

Двоє інших учасників – ТОВ “Георельєф-Північ” і ТОВ “Нордік-Буд” у другому раунді підняли ставки до скромних 0,5 і 0,52 млн грн відповідно. У третьому раунді ТОВ “Георельєф-Північ” раптово запропонувало 5,05 млн грн, але поступилося більш азартним гравцям. 

Посилання на лот: https://prozorro.sale/auction/UA-PS-2020-11-24-000090-1 

Всі ставки зафіксовано тут: https://ea2.openprocurement.auction/auctions/ea937ffff07f42f485bdb21e6dae94ac 

Красива ставка ТОВ “Компанія Транс-Інвест”. Ця компанія брала участь у ще одному аукціоні 12.01.2021, і також поступилася перемогою іншому учаснику

Нагадаємо, ТОВ “Західземресурс” раніше брало участь у торгах з продажу спецдозволу на іншу бурштинову ділянку – “Вільшанська”. Цей спецдозвіл продали з другої спроби. Перша – провалилася, тому що переможець аукціону відмовився сплатити свою пропозицію. Купити спецдозвіл могло би ТОВ “Західземресурс”, але воно ще раніше відмовилося чекати на рішення переможця. На цьому, першому, аукціоні у вересні 2020 року ТОВ “Західземресурс” запропонувало за спецдозвіл 12 млн грн. 

Вже в жовтні цей самий спецдозвіл виставили на повторні торги. ТОВ “Західземресурс” запропонувало за цей спецдозвіл 3,2 млн грн, і було визнано переможцем аукціону. Але відмовилося підписати протокол торгів (втратило 32,3 тис. грн гарантійного внеску).  А спецдозвіл, про продаж якого за 12,4 млн грн звітували в Держгеонадр, насправді було продано за трохи більше, ніж 0,5 млн грн.

Скріншот сайту Прозорро.Продажі станом на дату публікації новини. У вересні в Держгеонадр звітували про продаж цього спецдозволу за 12,4 млн грн, а насправді його продали у листопаді за 0,52 млн грн. Право купити спецдозвіл за таку ціну перейшло до ТОВ “Потенціал-Полісся”, тому що переможець – ТОВ “Західземресурс” – не підписав протокол торгів

Також звертаємо увагу, що ТОВ “Компанія Транс-Інвест” сьогодні брало участь у ще одному аукціоні, про який ми вже писали. У “двобої” з ТОВ “Сколівські Пісковики”, ТОВ “Компанія Транс-Інвест” запропонувало 4 444 111,00 грн за спецдозвіл на східну ділянку Сколівського родовища пісковиків, але програло.

ТОВ “Компанія Транс-Інвест” брало участь ще в одному аукціоні, і робило таку ж цінову пропозицію, що і в торгах з продажу спецдозволу на бурштинову ділянку “Зелена”

Нагадаємо, сьогодні в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” відбулися низка аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами. Про деякі ми вже писали:

Ділянка “Дерманка-1” (Рівненська обл., каолін первинний);

Ділянка “Ангела” (Одеська обл., піщано-гравійна сировина);

Ділянка “Джугастра 2” (Вінницька обл., вапняк);

Новозванівське родовище глинистих порід (Луганська обл., аргіліти та алевроліти);

Східна ділянка Сколівського родовища (Львівська обл., пісковики);

Ділянка “Данна” (Херсонська обл., вапняки та глини);

Ділянка “Німшин” (Львівська обл., піщано-гравійна сировина).

 

P.S. Фото новини – асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/Gjbdex8