“Не потрібно нікому давати хабарів” – переможець про аукціони Держгеонадр

“Не потрібно нікому давати хабарів” – переможець про аукціони Держгеонадр
Зображення асоціативне

В ТОВ “Десна С Контракт” підтвердили намір викупити спецдозвіл на ділянку піску кварцового “Рожнянська“ (Київська обл., ГВ + ДПР, 5 р. площа – 34,7 га.), право на придбання якого компанія отримала в результаті аукціону 11.02.2021.

Про це NADRA.info в телефонному коментарі повідомив особисто керівник і співвласник компанії Павло Іваненко. Він також заявив, що спецдозвіл на ділянку “Рожнянська” стане другим спецдозволом ТОВ “Десна С Контракт”. 

“Це наше друге родовище. Так що ми плануємо викупити спецдозвіл і працювати. Наше перше родовище – “Мехедове” (Київська обл, Броварський р-н, між селами Рожни і Рожівка – Ред.). По ньому вже є наказ, ми вже сплатили збір за отримання спецдозволу, договір на підписанні в Держгеонадр”, – заявив Павло Іваненко.

Також Павло Іваненко дав позитивну оцінку реалізації спецдозволів Держгеонадр на електронних аукціонах ДП “Прозорро.Продажі”:

“Аукціони на Прозорро – хороша річ. Вона реально працює. Не потрібно нікому давати ніяких хабарів. Це великий крок вперед. Якби так було (одразу – Ред.), було би все просто. Відстежити кількість учасників і ціни неможливо. … До речі, про торги 11.02.2021 ми дізналися саме завдяки інформаційній довідці NADRA.info”.

Зауважимо, Наказ Держгеонадр від 11.11.2020 №498 (ЗАВАНТАЖУЄТЬСЯ ФАЙЛ) про надання ТОВ “Десна С Контракт” спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування торфу та піску Північної та Південної частини родовища Мехедове у Броварському районі Київської області, строком дії на 20 років, було видано на виконання рішення Київського окружного адміністративного суду від 28.02.2020, залишеного без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 29.09.2020 у справі № 320/7305/19, з урахуванням рекомендацій Робочої групи з питань надрокористування (протокол від 27.10.2020 № 11-РГ/2020).

 

Довідка щодо ділянки “Рожнянська” (дані аукціонної документації): Рожнянська ділянка кварцового піску раніше не розвідувалась. … Об’єктом геологічного вивчення на Рожнянській ділянці є піски кварцові, різнозернисті, жовтого, світло-жовтого кольору – в верхній частині розрізу та світло-сірого, сірувато-жовтого кольорів – в нижній частині. Залягання товщі пісків – пластоподібне. Загальна потужність пісків становить в середньому до 20 м. … За аналогією з Садовим та Броварським родовищами, пісок за мінералогічним складом кварцовий з вмістом кварцу 93,2-99,86 %, польових шпатів – до 0,57 %, кременю – до 1,68%. У невеликій кількості відмічаються гідроокисли заліза, біотит тощо. … Очікувані запаси корисної копалини в межах площі Рожнянської ділянки при розробці кварцових пісків потужністю 15-20 м становлять на рівні 6-7 млн. м3.

Довідка щодо родовища “Мехедове”: як випливає з Повідомлення про планову діяльність, які підлягає оцінці впливу на довкілля,  ТОВ “Десна С Контракт” планує здійснювати видобування торфу та піску ділянок Північна та Південна Мехедового родовища, придатних у якості опалюваної сировини та для приготування будівельних розчинів. Балансові запаси по ділянці Північна станом на 13.08.2019 р за категорією С1 складають – 93,76 тис. т торфу та пісків за категорією С2 – 3942,9 тис. м3. По ділянці Південна за категорією С2 становлять 565,3 тис. м3. Проектна річна продуктивність кар’єру по торфу 12,0 тис. м3, пісках – 106,5 тис. м3.

 

Нагадаємо, при стартовій ціні 936 тис. грн ТОВ “Десна С Контракт” на торгах 11.02.2021 за ділянку “Рожнянська” запропонувало 1,75 млн грн. Другим номером стало ТОВ “Укрейніан Дігінг Компані“ зі ставкою 1,355 млн грн. Продаж спецдозволу ініціювало ТОВ “Будмаркетінвест“, але ця компанія не брала участі в торгах.

ТОВ “Десна С Контракт“ зареєстрована в Рожнах Київської області 3 роки тому, статутний капітал 3,5 млн грн. Спецдозволів не має. Власники: 50% – Ольга Кривко, по 25% – Павло Іваненко і Руслан Зорін (дані YouControl).

Читайте також: Інтерв’ю з головою Держгеонадр Романом Опімахом і генеральним директором ДП “Прозорро.Продажі” Олексієм Соболевим про електронні аукціони з продажу спецдозволів на користування надрами


Фото асоціативне, з архіву компанії Цеппелін Україна