Наевакуювали? Київська компанія-евакуатор купила потужний гранітний кар’єр

Наевакуювали? Київська компанія-евакуатор купила потужний гранітний кар’єр
Евакуатори в середмісті Києва

Продавець – міжнародна промислова група зі штаб-квартирою в Дубліні

Що сталося?

ПрАТ “Бехівський Спеціалізований Кар’єр” (Житомирська обл.) змінив власника. Про це повідомляє NADRA.info з посиланням на власне джерело на ринку. 

“Угоду було закрито нещодавно” – повідомило джерело. Ці дані підтверджує Єдиний державний реєстр і сервіс YouControl.

Довідково: ПрАТ “Бехівський Спеціалізований Кар’єр” є власником спецдозволу №1626 на видобування граніту родовища Бехівське (Житомирська обл.), до 2037 р.. Запаси (А+В+С1) понад 20 млн куб. м.

 

Хто продав?

Попереднім власником Бехівського Спеціалізованого Кар’єру було АТ “Подільський цемент”, яке входить в міжнародну групу CRH. На головній сторінці українського сайту групи компаній кар’єр досі вказано у складі групи:

Довідково: CRH – диверсифікований бізнес з виробництва будівельних матеріалів у світі, в якому працюють 79 200 людей у 3100 локаціях по всьому світу. Ми виробляємо та постачаємо різноманітний асортимент найкращих будівельних матеріалів та виробів для використання у будівництві та обслуговуванні інфраструктури, житлових та комерційних проектів. Наші матеріали та вироби широко використовуються у будівельних проектах будь-якого розміру по всьому світу. Компанія з Fortune 500, CRH є постійним учасником індексу FTSE 100, індексу EURO STOXX 50, ISEQ 20 та Індексу сталого розвитку Dow Jones (DJSI) Europe. Наші акції зареєстровані в Дубліні (Euronext) та Лондоні (LSE), а американські депозитарні акції – у Нью-Йорку (NYSE)”, – йдеться на материнському сайті групи CRH

В розділі Global Project Portfolio Україна не згадується. З результатами групи за 2020 р. можна ознайомитися тут.

Хто купив?

Сьогодні 100% акцій ПрАТ “Бехівський Спеціалізований Кар’єр” володіє ТОВ “Автосос-Сервіс” із Києва. Власником компанії вказано Ігоря Самофала. Номери телефонів з реєстру – недійсні.

ТОВ “Автосос-Сервіс” відома тим, що евакуює неправильно припарковані автомобілі у Києві. Договір “Про надання послуг з транспортування” з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА було укладено 22 червня 2020 р.

 

За скільки продали кар’єр і коли закрили угоду?

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (Stock market infrastructure development agency of Ukraine – SMIDA), угоду було закрито 02.12.2020. 

Ціна угоди – 90,7 млн грн (401 098 949 цінних паперів по 0.2261 за акцію)

Ще одна угода продавця

Зауважимо, Бехівський став другим кар’єром, який CRH продали в 2020 році. 

За даними SMIDA, в грудні 2019 – березні 2020 було продано два пакети акцій ПрАТ “Попільнянський Спецкар’єр” (Житомирська обл.). Номінально, ціна угоди могла скласти трохи більше 500 тис. грн. 

Сьогоді 100% акцій Попільнянського спецкар’єру контролює ТОВ “Стіл Глобал Нова” (скорочена назва ТОВ “М – Компані”). Кінцевий бенефіціар компанії – білорус Пилипенко Юрій, який контролює бізнес через британську “Стіл Глобал ЛП”.

Довідково:  ПрАТ “Попільнянський Спецкар’єр” є власником спецдозволу №2036 на видобування граніту і мігматиту родовища Лозовиківське в Житомирській обл.. Запаси (А+В) понад 15 млн куб. м. Спецдозвіл закінчився в 2016 р.

 

Читайте також: Вполювати волинську мідь

Читайте також: Бурштиновий рок: компанія Войцеха Бальчуна видобуває коштовне каміння в Україні