Романа Опімаха запрошують на РНБО для звіту про надра

Романа Опімаха запрошують на РНБО для звіту про надра

Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах звітуватиме на наступному засіданні Ради національної безпеки та оборони. Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов під час брифінгу за результатами засідання Ради, передає кореспондент NADRA.info.

“Шосте питання, яке ми заслуховували на засіданні РНБО стосувалося наших надр і нашої Служби геології. На жаль, за 30 років незалежності Україна, дуже багата корисними копалинами, і ми як суспільство не зовсім розуміємо, в який спосіб видавалися ліцензії та була експлуатація цих речей. … На наступному засіданні буде заслухано комплексний звіт Голова Державної служби геології та надр України про те, що стосується  ситуації, яка є в нас з надрокористувачами”, – заявив Секретар РНБО.

Нагадаємо, як писав Цензор, в лютому Олексій Данілов заявив, що на майбутніх засіданнях РНБО очікується ухвалення рішень, які дозволять повернути українському народові “все, що вкрали з 91-го року”. Заява пролунала в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

“І я, коли минулого разу сказав, що далі буде – повірте, далі буде. Далі будуть офшори, далі буде власність, далі буде все, що поцупили з 91-го року в українського народу – буде повернуто українському народу”, – заявив Данілов.

Він докорив народним депутатам тим, що ті ніколи не займалися бізнесом, але декларують власність на 300-400 млн гривень.

“І, повірте, найближчим часом на наступних засіданнях РНБО ви побачите все більше і все цікавіше. І там будуть депутати, і там буде багато тих людей, які жодного разу не працювали ніде, а мають сьогодні величезні статки. Всі будуть повертати, і в тому числі – те, що стосується українських надр. Це буде окрема взагалі ситуація. Коли забрали все, що можна забрати, коли жодної копійки не сплачують до бюджета, і потім волають, що ми переживає за народ – не треба. Закінчились ті часи”, – підсумував Данілов.

Читайте також: Наевакуювали? Київська компанія-евакуатор купила потужний гранітний кар’єр

Читайте також: Вполювати волинську мідь

Читайте також: Бурштиновий рок: компанія Войцеха Бальчуна видобуває коштовне каміння в Україні

Читайте також: “Не потрібно нікому давати хабарів” – переможець про аукціони Держгеонадр