Укрнафтобуріння: Акціонер компанії закликає КМУ припинити порушення законодавства

Укрнафтобуріння: Акціонер компанії закликає КМУ припинити порушення законодавства
Джерело фото: https://www.facebook.com/unbua
Новини компаній

Приватна компанія з обмеженою відповідальністю JKX UKRAINE B.V., зареєстрована у Нідерландах, направила офіційне звернення до Кабінету Міністрів України з приводу незаконного відчуження її активів на території України. Акціонер ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» (УНБ) закликає Кабмін не брати участь у рейдерському захопленні УНБ та протиправних діях, які грубо порушують міжнародне та українське законодавство, та права приватних інвесторів. Повідомляють на офіційному сайті компанії.

«Протягом останніх тижнів з боку державних та судових органів України відбуваються незрозумілі, неприпустимі та протиправні дії, що посягають на право власності на належне JKX UKRAINE майно, а саме корпоративні права у ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння», – йдеться в повідомленні акціонера.

JKX UKRAINE наголосила, що арешт акцій УНБ є безпідставним, і позиція компанії вже була підтверджена судовим рішенням. «Звертаємо вашу увагу на тому факті, що ухвалою Печерського районного суду від 03 травня 2023 року у справі № 757/13638/23-к вже було скасовано арешт на корпоративні права ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння». В цій ухвалі суд чітко зазначив порушення, яких було припущено під час накладання арешту», – зазначається у повідомленні. Деякі з таких порушень стосуються положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, Конституції України та Кримінального кодексу України.

«Рішення про арешт належних компанії JKX UKRAINE корпоративних прав є завідомо протиправним та є нічим іншим, як сприянням рейдерському захопленню ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння»… Вимушені констатувати, що в даному випадку має місце посадовий підлог та зловживання процесуальними правами, які надано стороні обвинувачення (прокурору та слідчому)», – заявив JKX UKRAINE у зверненні до Кабміна: 

В компанії нагадують, що 7 квітня 2023 року Печерський суд наклав арешт на корпоративні права УНБ, а пізніше передав їх в управління АРМА.

«Це рішення суду було скасовано як незаконне 3 травня Ухвалою Печерського районного суду міста Києва у відповідь на офіційне юридичне звернення Укрнафтобуріння. Але вже 4 травня, тобто буквально через добу, у відповідь на звернення Державного бюро розслідувань корпоративні права Компанії було знову арештовано та передано в управління АРМА Ухвалою того самого Печерського районного суду міста Києва. Більше того, 10 травня керівництво АРМА звернулося до Кабінету Міністрів України з пропозицією про застосування особливої процедури управління корпоративними правами УНБ. Керівництво ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» твердо переконане, що повторний арешт та передача корпоративних прав Компанії в управління АРМА є неправомірними, а дії АРМА зі звернення до Кабінету Міністрів України не тільки мають на меті перекладання відповідальності за прийняття протиправних рішень на останнього, а й протирічать чинному законодавству», – йдеться у повідомленні компанії.