Світловодський завод силікатних виробів зберіг спецдозвіл на видобування піску

Світловодський завод силікатних виробів зберіг спецдозвіл на видобування піску
Родовище піску Кремгесівське (Кіровоградська обл.). Фото: https://www.google.com.ua/maps/

Судові надра

Кіровоградський окружний адміністративний суд відмовився задовольнити позов Державної служби геології та надр України про анулювання спецдозволу №2854 на видобування піску родовища Кремгесівське, яким володіє ДП «Світловодський завод силікатних виробів» АТЗТ «Кіровоградбудматеріали». Повідомляє Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на щойно оприлюднене рішення суду.

З рішення суду випливає, що на момент розгляду справи Світловодський завод силікатних виробів не усунув раніше зафіксовані порушення вимог природоохоронного законодавства. Проте Держгеонадра не конкретизували, які саме порушення вимог, передбачених спеціальним дозволом на користування надрами, були допущені та не усунуті. «Таким чином, судом встановлена відсутність підстав, передбачених Кодексом та Законом України «Про дозвільну систему у сфері господарювання» щодо припинення права відповідача на користування надрами», – йдеться в рішенні.

ДП «Світловодський завод силікатних виробів» АТЗТ «Кіровоградбудматеріали» засновано в 1992 р.. Статутний капітал 6 268 657 грн. Реєстрація – с. Павлівка, Світловодський р-н, Кіровоградська обл.. Власник: Шкребець Євгеній. Керівник: Клімашевський Олександр. Спецдозвіл №2854 на видобування піску родовища Кремгесівське – єдиний в арсеналі компанії (YouControl). 

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ