Виробник мінеральної води втратив ліцензію через російського власника

Виробник мінеральної води втратив ліцензію через російського власника
Фото: https://www.facebook.com/geonadra

Державна служба геології та надр 1 квітня анулювала ліцензію колективного підприємства “Валя Кузьминське” на видобування мінеральних лікувально-столових вод Валякузьмінського родовища, розташованого в Чернівецькій області. Причина – наявність серед власників громадянина Росії, повідомляється в судовому реєстрі та наказі відомства. Пише LIGA.net*.

23 лютого Чернівецький окружний адміністративний суд задовольнив позов державної служби та припинив право компанії на користування надрами.

“У зв’язку із набранням чинності 28.03.2023 змін до ст. 13 Кодексу України про надра щодо заборони користування надрами України юридичним особам, у яких істотну участь мають або є кінцевими бенефіціарними власниками фізичні особи – громадяни та (або) резиденти держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором, у позивача […] виникло право здійснення заходів щодо припинення права користування надрами колективному підприємству Валя Кузьмінське шляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 17.12.2002 №2876”, – йдеться в рішенні.

Колективне підприємство “Валя Кузьминське” зареєстроване у 1997 році. Його власниками є жителями Чернівців та області Світлана Ковальова (55%), Тая Марченко (10%) і Михайло Вірста (10%), а також зареєстрований у Москві росіянин Станіслав Зміхновський.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

Останні п’ять років дія спецдозволу компанії була призупинена.

*В розділах Говорять асоціації , Говорять компанії , Надра інших деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, сервісних компаній, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.