Кошти, зібрані Держгеонадрами за вторинну геологічну інформацію, віддають на оборону України

Кошти, зібрані Держгеонадрами за вторинну геологічну інформацію, віддають на оборону України

Понад 54,4 млн грн, отриманих Державною службою геології та надр України як плата (збір) за вторинну (оброблену) геологічну інформацію при оформленні спеціальних дозволів на користування надрами – перерахують Міністерству оборони на закупівлю запасних та комплектувальних частин для озброєння і військової техніки.

Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на Розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.05.2024 №480-р.

«Відповідно до статті 38 Закону України “Про Державний бюджет України на 2024 рікˮ спрямувати залишки коштів станом на 1 січня 2024 р., джерелом формування яких були надходження спеціального фонду державного бюджету від плати за послуги, надані Державною службою геології та надр, отримані як плата (збір) за вторинну (оброблену) геологічну інформацію при оформленні спеціального дозволу на користування надрами, у сумі 54 446,6 тис. гривень Міністерству оборони на програму 2101020 “Забезпечення діяльності Збройних Сил України, підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війниˮ на закупівлю запасних та комплектувальних частин для озброєння і військової техніки», – йдеться у розпорядженні.

Попереднє аналогічне рішення в Уряді ухвалили 26.12.2023 (Розпорядження №1200-р). Тоді отримані Держгеонадрами кошти в сумі близько 339,2 млн грн (залишок, не використаний до 01.09.2023) вирішили перерахувати Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації на програму «Здійснення заходів із забезпечення спеціальною технікою та обладнанням».