Технічні проблеми: Держгеонадра зупинили опрацювання нових заяв

Технічні проблеми: Держгеонадра зупинили опрацювання нових заяв

У Державній службі геології та надр України заявили про тимчасову неможливість опрацювання нових заяв, що подаються до Служби через Електронний кабінет надрокористувача, «у зв’язку з технічними проблемами реєстрації заяв». Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на оголошення Держгеонадр на офіційному сайті.

«Орієнтовний час відновлення повноцінної роботи сервісів очікується на наступному тижні», – йдеться в повідомленні.

В Держгеонадрах приносять вибачення за незручності і кажуть, що вживають усіх можливих заходів для усунення проблеми.

Про відновлення роботи сервісів буде додатково повідомлено на офіційному вебсайті Служби.

В Держгеонадрах нагадують, що відповідно п. 16 Положення про електронний кабінет надрокористувача, затвердженого Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 28 березня 2023 року № 177, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 01 травня 2023 р. за № 709/39765, інформація про проведення профілактичних та/або технічних робіт з підтримки Електронного кабінету оприлюднюється на офіційному вебсайті Держгеонадр.

Нагадаємо, запуск Електронного кабінет надрокористувача анонсувався влітку 2021 р., однак про початок роботи сервісу офіційно повідомили в листопаді 2022 р..

Під час публічного звіту Голови Держгеонадр про роботу Служби у 2022 р., Роман Опімах заявив, що з 28.03.2023 подати заяву до Держгеонадр дозволено лише онлайн: «Паперові пакети служба більше не прийматиме».

Нагадаємо, на виконання коригуючого рішення Ради національної безпеки і оборони України, Держгеонадра поновили дію девʼяти спецдозволів, раніше зупинених через санкції до власників компаній-надрокористувачів.