Виробнику мінеральної води у Миргороді анулювали спецдозвіл

Виробнику мінеральної води у Миргороді анулювали спецдозвіл
Зображення асоціативне. Джерело: https://aquamyrgorod.com.ua/

Державна служба геології та надр України анулювала спеціальний дозвіл №5715, наданий ТОВ «Аква Миргород» з метою видобування мінеральних лікувально-столових вод родовища Миргородське (Полтавська обл.). Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на щойно оприлюднений наказ Держгеонадр від 25.07.2024 №339 (завантажити наказ, додаток).

Підставою для анулювання спецдозволу вказано п.3 ч.2 ст.26 Кодексу України про надра, яка говорить:

«Анулювання спеціального дозволу на користування надрами здійснюється у разі:

3) наявності в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей про припинення юридичної особи, яка є надрокористувачем, шляхом ліквідації або відомостей про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, яка є надрокористувачем, а також у разі неподання надрокористувачем заяви про внесення змін до спеціального дозволу на користування надрами у зв’язку з перетворенням юридичної особи – власника спеціального дозволу на користування надрами у строк, встановлений пунктом 14 частини першої статті 16-5 цього Кодексу;

…».

Про анулювання спецдозволу в компанії Аква Миргород дізналися від NADRA.INFO, прокоментувати подію пообіцяли згодом.

ТОВ «Аква Миргород» в грудні 2023 р. було перетворено з акціонерного товариства «Миргородський завод продтоварів «Калинка», заснованого в 1994 р.. Кінцевий бенефіціарний власник товариства – Олег Міщенко (з січня 2024 р., через АТ «ЗНВКІФ «Феномен»). Керівник – Володимир Гімонов (дані YouControl). Анульований спецдозвіл – єдиний дійсний в арсеналі компанії (дані Держгеонадр).

Аква Миргород виробляє та реалізує мінеральні і вітамінізовані води, а також питну воду під торговими марками AQUA Миргород і DETOX (джерело). Природна вода виробника доступна в майже 600 онлайн та офлайн майданчиках по всій Україні (джерело).

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України оштрафував виробника мінеральної води в Києві за концентрацію без дозволу АМКУ.

Акціонерне товариство «Укрзалізниця» в 2014-2022 рр.. виробило та реалізувало 15 564 тис. літрів бутильованої води.

Спір між виробниками води «Трускавецька» Верховний Суд відправив на нове коло.

Дію чотирьох спецдозволів на видобування підземних вод було поновлено на виконання коригуючого рішення Ради національної безпеки і оборони України.