ExPro: Укрнафтобуріння відновило видобуток газу на Сахалінському родовищі

ExPro: Укрнафтобуріння відновило видобуток газу на Сахалінському родовищі
Джерело зображення: https://unb.ua/news

ПрАТ «ВК «Укрнафтобуріння» поступово відновлює видобуток природного газу на Сахалінському родовищі, повідомили джерела ExPro* на ринку. Так, 10 серпня компанія видобула близько 1,39 млн куб. м природного газу, як свідчать дані ExPro.

За інформацією самої компанії, перед зупинкою видобутку на початку грудня 2023 р., «Укрнафтобуріння» видобувало 1,56 млн куб. м природного газу на добу на Сахалінському родовищі.

Загальний видобуток природного газу в Україні за рахунок відновлення видобутку «Укрнафтобуріння» 10 серпня зріс вище 53 млн куб м на добу, вперше з кінця листопада 2023 р..

Читайте також інтервʼю
з Олегом Мальчиком

Нагадаємо, Держгеонадра відновила дію спеціального дозволу на користування надрами Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища №6349, виданого УНБ. Держгеонадра новим рішенням №358 від 7 серпня скасувала наказ від 04.12.2023 р. № 621, яким було анульовано спецдозвіл УНБ. Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив постанову, згідно якої анулювання спецдозволу було скасовано за нововиявленими обставинами.

«Укрнафтобуріння» з 1 грудня 2023 р. повністю зупинила видобуток на Сахалінському родовищі на виконання рішення суду за позовом Держгеонадр щодо анулювання дії спецдозволу компанії.

Як повідомляло ExPro, видобуток газу в Україні скоротився на 3% після зупинки видобутку «Укрнафтобуріння». За даними ExPro, «Укрнафтобуріння» в останні місяці до зупинки видобутку видобувало близько 45 млн куб. м природного газу на місяць та входило у топ-3 приватних видобувних компаній України.

У липні 2023 р. Кабмін за пропозицією АРМА передав корпоративні права «Укрнафтобуріння» в управління ПАТ «Укрнафта».

Приватний акціонер УНБ
заявляв про незаконне
відчуження його активів

 

*В розділах  Надра інших , Говорять компанії , Говорять асоціації деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.