Українського виробника Pepsi докапіталізували на 4 млрд грн

Українського виробника Pepsi докапіталізували на 4 млрд грн
Зображення асоціативне. Джерело: https://products.pepsico.ua/

Власнику низки спеціальних дозволів на користування надрами, виробнику популярних напоїв – компанії ТОВ «Сандора» в липні утричі збільшили статутний капітал. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань:

Станом на 19 серпня статутний капітал ТОВ «Сандора» перевищує 6,1 млрд грн (6 131 733 131,66 грн). Це на понад 4 млрд грн більше, ніж було місяць тому (2 008 573 131,66 грн). Єдиним учасником товариства залишається компанія «Сандора Холдінгс» (SАNDОRА НОLDІNGS В.V.) із Королівства Нідерландів.


Як випливає з даних аналітичної системи YouControl, збільшення капіталу зафіксували 26.07.2024, однак про подію на широкий загал досі не повідомляли ані компанія, ані інші ЗМІ.

Джерело: YouControl

 

За рахунок чого докапіталізували Сандору? Оперативних коментарів отримати не вдалося, ми готуємо запит до PepsiCo і опублікуємо відповідь, щойно отримаємо.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ТОВ «Сандора» за процедурою відчуження набуло спеціальний дозвіл на видобування питних підземних вод Київського родовища від ПрАТ «Вімм-Білль-Данн Україна» (до 2007 р. – Київський міський молочний завод №3). 

Станом на липень Сандора володіла чотирма дійсними спецдозволами на користування надрами (дані Державної служби геології та надр України).

PepsiCo згадує бренд Sandora у переліку таких, що належать групі (джерело). Крім соків під низкою брендів, ТОВ «Сандора» також виробляє напої Pepsi.

Про трансформацію в Україні бізнесу PepsiCo, яка продовжує працювати в РФ, читайте в матеріалі колег з NV Бізнес.

Також читайте про докапіталізацію іншого надрокористувача, яку нині оспорює міноритарій.