Тренінг ІПВГ щодо звіту про платежі відбудеться 21 серпня

Тренінг ІПВГ щодо звіту про платежі відбудеться 21 серпня

21.08.2024 з 14:00 до 16:00 відбудеться другий безкоштовний онлайн тренінг “Звіт про платежі на користь держави та нові можливості Порталу ІПВГ України – 5.1” для представників суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях та/або транспортування нафти та газу. Повідомляють у Державній службі геології та надр України.

Читайте також: 
ІПВГ – перевірка для Держави

В Службі звертають увагу, що в цьому році було вперше оприлюднено повний перелік суб’єктів господарювання, які повинні подавати звітність ІПВГ.

Перевірити наявність вашої компанії у списку можна за посиланням: https://eiti.gov.ua/pidpriyemstva-ta-organizaciyi/pidzvitni-kompaniyi-vidobuvnogo-sektoru

Функціонування порталу передбачено Законом України від 18.09.2018 № 2545-VIII «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях».

Зважаючи на можливі погодинні графіки відключень у різних регіонах та різний рівень користування Порталом, тренінг буде розділено на 2 блоки:

Блок 1. (14.00-14.55). Користувацький

  • Огляд нових можливостей при поданні Звіту про платежі на користь держави на Порталі ІПВГ;
  • Список підзвітних та суттєвих підзвітних компаній;
  • Актуалізація облікових дані компанії;
  • Розширені форми про загальні дані та кінцевих бенефіціарів компанії;
  • Функціонал автоматичного заповнення чернеток звітів;

Блок 2. (14.55-15.30). Базовий

  • Підтвердження подання та статуси поданих звітів;
  • Уточнення даних поданого звіту;
  • Версійність спеціальних дозволів та заповнення форми 2_Перелік окремих видів проєктної діяльності;

Кількість представників від однієї компанії/організації – не обмежена.

Для участі у навчанні, необхідно не пізніше ніж за 12 годин до початку заходу пройти онлайн реєстрацію за посиланням: https://forms.gle/ABFeUN97WwS1zscU6або надіслати заповнену форму «Кандидатури для участі в онлайн тренінгу – Портал ІПВГ» (див. Додаток) на електронну адресу: [email protected]

Зареєстровані учасники отримають на вказану електронну пошту посилання для участі в тренінгу на платформі Microsoft Teams.

Захід проводить ГО «НОВА Енергія»  за підтримки Уряду Німеччини в рамках проєкту “Ефективне державне управління завдяки GovTech та прозорості”, що реалізується Німецьким Товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ, у партнерстві з Директоратом ресурсоефективної трансформації Міністерства енергетики України та Багатосторонньою групою ІПВГ.

За додатковою інформацією можете звертатися на електронну пошту [email protected], або через форму зворотного звʼязку Порталу ІПВГ.