Дрогобицьку солеварню включили до приватизаційного переліку

Дрогобицьку солеварню включили до приватизаційного переліку
Джерело фото: https://www.facebook.com/drohobych.saltworks

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Солевиварювальний Дрогобицький завод» включено до переліку об`єктів малої приватизації, що підлягають приватизації. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на Наказ Фонду державного майна України № 2104 від 10.09.2024.

Напередодні на наказ ФДМУ увагу звернули на Facebook-сторінці підприємства:

«Друзі, у нас є важливі новини про Дрогобицьку солеварню – найдавніше підприємство в Україні, яке володіє унікальною історією! Фонд держмайна України включив наше підприємство до переліку на приватизацію. Це може звучати тривожно, але насправді це шанс для розвитку!

 

Час терміново вкласти кошти в реставрацію 9 памʼяток архітектури, які тут знаходяться, і повернути до життя цю важливу частину нашої історії!

 

На жаль, підприємство не може самостійно відновлюватись, адже 80% від чистого прибутку сплачує в якості дивідендів, і на ньому не залишається практично жодних коштів для відбудови. Тому важливо знайти ефективні рішення для збереження нашої спадщини.

 

Купівля підприємства приватним інвестором, чи передача в обласну чи міську комунальну власність, – це один з ефективних способів збереження та відновлення майна. У такому випадку весь дохід можна скеровувати на розвиток підприємства та залучити кошти зовні.

 

Керівництво підприємства готове зробити все можливе, щоб виробництво солі тривало. І так, це реально! Ми будемо дбати про те, щоб в умовах приватизації було включено продовження виробництва Дрогобицької солі», – йдеться у дописі.

Читайте також: Дрібка солі
в краплі «моря». Що буде із
давньою солеварнею в Дрогобичі

Про конкретні рішення Фонду держмайна щодо виставлення майна Дрогобицької солеварні на аукціон наразі не повідомлялося.

За даними Державної служби геології та надр України, ДП «Солевиварювальний Дрогобицький завод» володіє єдиним дійсним спеціальним дозволом на користування надрами № 6029 для видобування розсолу як сировини для кухонної солі, до 2035 р..

Читайте також: Україна має
шанси стати одним із найбільших
гравців на ринку солі в Євразії

Замовити сіль Дрогобицької солеварні можна за посиланням.