Аква Миргород просить суд скасувати анулювання спецдозволу

Аква Миргород просить суд скасувати анулювання спецдозволу
Джерело зображення: https://aquamyrgorod.com.ua/

Компанія ТОВ «Аква Миргород», якій Державна служба геології та надр України (Держгеонадра, ДГН) в липні 2024 р. анулювала спеціальний дозвіл на видобування мінеральних лікувально-столових вод родовища Миргородське (Полтавська обл.), подала до суду позов про скасування відповідного наказу ДГН. І 27.09.2024 Київський окружний адміністративний суд розпочав розгляд позову за правилами спрощеного позовного провадження (ухвала).

Нагадаємо, ТОВ «Аква Миргород» в грудні 2023 р. було перетворено з акціонерного товариства «Миргородський завод продтоварів «Калинка», заснованого в 1994 р.. Кінцевий бенефіціарний власник товариства – Олег Міщенко (з січня 2024 р., через АТ «ЗНВКІФ «Феномен» і ТОВ «Аква Груп ЛТД»). Керівник – Володимир Гімонов (дані YouControl). Анульований спецдозвіл – єдиний дійсний в арсеналі компанії (дані Держгеонадр).

Аква Миргород виробляє та реалізує мінеральні і вітамінізовані води, а також питну воду під торговими марками AQUA Миргород і DETOX (джерело). Природна вода виробника доступна в майже 600 онлайн та офлайн майданчиках по всій Україні (джерело).