ДГН відмовилася записати дозволи трьох карʼєрів на нового власника

ДГН відмовилася записати дозволи трьох карʼєрів на нового власника
Коростенське (Стремигородське) родовище граніту. Розробляє АТ "Коростенський кар'єр"

Державна служба геології та надр України не погодила внесення змін, які мали полягати в заміні власників спецдозволів №№ 766, 6136, 1601, 634 на видобування гранітів у Житомирській обл.. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на наказ Держгеонадр від 01.10.2024 № 454 (завантажити).

Нагадаємо, згаданими спецдозволами володіють АТ «Малинський каменедробильний завод» (МКДЗ, СД № 766), ПрАТ «Пинязевицький карʼєр» (СД № 6136, 1601), АТ «Коростенський карʼєр» (СД № 634). У вересні ми писали про імовірне відчуження цих спецдозволів на користь ТОВ «Новел Пром» Марка Трабулсі. Згодом стало відомо, що зміну власників прав користування надрами оскаржила підсанкційна кіпрська компанія.

Читайте також, які 54
родовища змінили користувачів

Держгеонадра відмовилася замінювати надрокористувачів з різних причин: до дозволів МКДЗ і Коростенського карʼєру зміни не внесли у зв’язку з виявленням у поданих документах недостовірних відомостей, а до дозволу Пинязевицького карʼєру – у зв’язку з наявністю у надрокористувача податкового боргу з рентної плати та виявленням у поданих документах недостовірних відомостей.

АТ «Малинський каменедробильний завод» і ПрАТ «Пинязевицький карʼєр» контролює Елена Калпа (Великобританія), АТ «Коростенський карʼєр» – Ігор Наумець (обидва з 2023 р. під санкціями Ради національної безпеки і оборони України, які були скориговані в 2024 р.).

Читайте також: Директор
продав родовище, а власники
не знали?