IDS Ukraine — про позов Мінʼюсту щодо стягнення державою корпоративних прав

IDS Ukraine — про позов Мінʼюсту щодо стягнення державою корпоративних прав

В четвер, 26.09.2024 IDS Ukraine* оприлюднила заяву щодо стягнення в дохід держави акцій компаній групи. Передруковуємо дослівно

У ЗМІ та на публічних ресурсах органів державної влади України з’явилася інформація про те, що Міністерство юстиції України ініціювало стягнення в дохід держави 100% корпоративних прав компаній, що входять до групи IDS Ukraine

IDS Ukraine нагадує, що питання націоналізації активів належить до сфери інтересів акціонерів. Менеджмент компанії не має відношення до акціонерних питань, але заявляє, що своїм ключовим завданням у сфері операційного управління діяльністю IDS Ukraine, як і попередні 28 місяців з дати арешту корпоративних прав, бачить забезпечення безперебійного функціонування компанії, її виробничих та інших підрозділів, продовження виконання зобов’язань перед бізнес-партнерами, державою і трьохтисячним колективом. Відтак менеджмент IDS Ukraine орієнтований на підтримку сталої операційної діяльності компанії та ефективної реалізації всіх бізнес-процесів.

Менеджмент IDS Ukraine завжди діяв і продовжить діяти винятково в межах законодавства України, продовжуючи і надалі сумлінно працювати на засадах прозорості та відкритості.

IDS Ukraine як і раніше вважає, що передача Агентством АРМА корпоративних прав ПрАТ «Індустріальні та дистрибуційні системи» та ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод» в управління прямому конкуренту — найгірший з можливих сценаріїв у рамках процесу вилучення активів осіб під санкціями. Такий сценарій — джерело додаткових ризиків для сталої діяльності IDS Ukraine, підприємства якої опиняться перед додатковими викликами внаслідок руйнування цілісності групи.

Враховуючи поточні обставини, IDS Ukraine зазначає, що після позову Міністерства юстиції України до ВАКС АРМА не має причин передавати компанію конкуренту. Відповідно, АМКУ немає сенсу погоджувати заявку на концентрацію, подану в інтересах прямого конкурента IDS Ukraine. Обидві дії АМКУ та АРМА втратять сенс після розгляду справи у ВАКС, адже IDS Ukraine опиниться під контролем держави Україна без будь-якого посередника в особі будь-якого зовнішнього управителя.

Спільна мета менеджменту IDS Ukraine та України — збереження поточного стану найбільшого українського виробника вод та напоїв, який забезпечить збереження вартості та інвестиційної привабливості компанії до моменту можливого її переходу державі.

ДОВІДКОВО

Міністерство юстиції України повідомило, що подало позов до Вищого антикорупційного суду України про стягнення в дохід держави активів, які підлягають конфіскації. У позові зазначені 100% акцій підприємств, які входять до складу групи IDS Ukraine, а саме:

  • ПрАТ «Миргородський завод мінеральних вод»;
  • ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар»;
  • ПрАТ «Індустріальні та дистрибуційні системи»;
  • ТОВ «ІДС Аква Сервіс»;
  • ТОВ «Потужність»;
  • ПП «ІВА»;
  • ДП «НОВА.КОМ».

 

* – В розділах  Говорять асоціації , Говорять компанії , Надра інших деякі публікації/новини/прес-релізи компаній-надрокористувачів, сервісних компаній, асоціацій у сфері надрокористування та інших медіа можуть відтворюватися дослівно. В разі передруку редакція NADRA.INFO не здійснює додаткову перевірку викладеного, покладаючись на першоджерела.