Компанія Файнштейн захистила право на виграний спецдозвіл

Компанія Файнштейн захистила право на виграний спецдозвіл
Зображення асоціативне

Шостий апеляційний адміністративний суд підтвердив протиправність бездіяльності Державної служби геології та надр України (Держгеонадра, ДГН), яка в січні 2022 р. не надала ТОВ «Файнштейн»* спецдозвіл на шахтоділянку камʼяного вугілля в Донецькій обл., виграний з аукціону і вчасно оплачений товариством. Також апеляція підтвердила рішення першої інстанції в частині покладених на ДГН зобовʼязань видати Файнштейн спецдозвіл. Повідомляє NADRA.INFO із посиланням на постанову суду, яка набрала законної сили з дати прийняття.

Нагадаємо, ТОВ «Файнштейн» перемогло в аукціоні ДГН, який відбувся в листопаді 2021 р. (розігрувався спецдозвіл на геологічне вивчення з дослідно-промисловою розробкою шахтоділянки, виділеної по пласту f1 в межах ділянки «Красноармійська перспектива»). Компанія-переможець вчасно здійснила всі належні платежі, однак права користуватися надрами не отримала: в Держгеонадрах заявили, що представник товариства начебто не зʼявився вчасно забрати спецдозвіл, і спецдозвіл продали наступному учаснику торгів ТОВ «Українська вуглевидобувна компанія» (ініціатор аукціону). Згодом зʼясувалося, що директорка ТОВ «Файнштейн» Анастасія Якнін особисто зверталася до ДГН з дотриманням належних строків.

В січні 2024 р. Київський окружний адміністративний суд визнав протиправним і скасував Наказ Держгеонадр про позбавлення ТОВ «Файнштейн» права на отримання спецдозволу, Службу зобовʼязали видати спеціальний дозвіл законному переможцю торгів. Тепер це рішення підтвердила апеляція.

Більше – читайте в інтервʼю адвокатки Дарії Власюк.

На правах реклами

КУПУЙ СПЕЦДОЗВОЛИ НА КОРИСТУВАННЯ НАДРАМИ ТУТ

* – ТОВ «Файнштейн» засновано в жовтні 2021 р.. Статутний капітал 2 000 грн. Кінцеві бенефіціарні власники: Каманьйо Хурадо Вероніка ЯмілетМак-Лін Дель Сід Де Акоста Ірамірус Естер (Панама) – через Корпорацію «ФАЙНШТАЙН МАЙНІНГ С.А.» (Панама) (YouControl).