Укрнафта знову не змогла купити дозвіл на площу Кітван

Укрнафта знову не змогла купити дозвіл на площу Кітван
Зображення асоціативне. Джерело: https://www.facebook.com/Ukrnafta

ПАТ «Укрнафта» вдруге стало єдиним учасником, хто прийшов на аукціон із продажу спеціального дозволу на вуглеводневу площу Кітван в Івано-Франківській області.

Аукціон мав відбутися 11.10.2024. Оголошені торги були повторними, зі зниженою на 25% стартовою ціною. Але аукціон не відбувся, оскільки за правилами продажу спецдозволів, на торгах має бути щонайменше 2 учасники. Під час першої спроби продати дозвіл на Кітван 24.09.2024 Укрнафта також опинилася на самоті.

Нагадаємо, крім площі Кітван, 11.10.2024 Держгеонадра планували розіграти ще 5 лотів: Тарашанська площа, Добробратівська площа, Південно-Монастирецьке родовище, Любинецька площа, Ділянка Межиріччя-Східна – але на ці аукціони ніхто не прийшов узагалі.

Тепер всі шість лотів виставлять на другий повторний аукціон, ще на 25% дешевше.

Зауважимо, перш ніж виставити площу Кітван на аукціон в 2024 р., Держгеонадра шість (!) разів марно намагалися продати право користування цією ділянкою в 2021 і 2022 роках (джерело). Охочих купити спецдозвіл не знайшлося навіть за 192,5 тис. грн.

Як ми писали раніше, на торгах 24.09.2024 за непотрібний іншим газовидобувним компаніям спецдозвіл на Західно-Мажарівську площу (включно зі спірною Гулаківською площею) АТ «Укргазвидобування» зі старту пообіцяло заплатити понад 1 млрд грн – утричі більше стартової ціни, яку запропонував єдиний конкурент.

Читайте також: Укрнафта близька до купівлі компанії Надра Олеська.