КП Волиньприродресурс відзвітувало за січень-вересень 2024 року

КП Волиньприродресурс відзвітувало за січень-вересень 2024 року
Джерело фото: https://vpr.company/

Комунальне підприємство «Волиньприродресурс», створене Волинською обласною радою з метою розробки корисних копалин та легального видобутку бурштину, оприлюднило звіт* про фінансові результати за 9 місяців 2024 року в порівнянні з показниками 2023 року.

У наведених даних представлено фінансово-господарські показники за січень-вересень 2024 року, а також порівняння цих показників із показниками минулого року.

Оплата ренти до бюджетів територіальних громад

Підприємство перераховує ренту від видобутку корисних копалин до бюджетів територіальних громад, що сприяє розвитку інфраструктури та покращенню соціальних послуг.

У 2024 році КП «Волиньприродресурс» Волинської обласної ради продовжило успішний видобуток бурштину та торфу, тому показники фінансово-господарської діяльності надаємо у тому числі в розрізі виконання договору спільної діяльності з ТОВ «Надровидобування» та договору з ТОВ «Агробіостандарт» як правонаступником ДП «Волиньторф».

Видобуток бурштину та дохід від його реалізації

Комунальне підприємство «Волиньприродоресурс» у розрізі виконання договору спільної діяльності з ТОВ «Надровидобування» за 9 місяців  2024 року  видобуло – 2965,015 кг бурштину різних фракцій та груп якості, реалізовано – 2 585,466 кг на загальну суму 27,169 млн грн. Залишок  бурштину  на  складі станом на 30.09.2024 року – 1026,065 кг.

За аналогічний період – 9 місяців 2023 року – видобуто 12 699,861 кг бурштину різних фракцій та груп якості, реалізовано – 13 703,575 кг на загальну суму 101,011 млн грн. Залишок бурштину на складі станом на 30.09.2023 року становив 920,019 кг бурштину.

Проводиться реалізація бурштину різних фракцій та груп якості, згідно цін затверджених класифікатором Державного гемологічного центру Міністерства фінансів України.

Реалізація торфу та торфобрикету, дохід від реалізації

Методом терору росії є знищення української критичної інфраструктури та енергетичних об’єктів, і це стало ще одним підтвердженням, наскільки Україні важливо мати альтернативні джерела енергії. Волинська область має потужні поклади торфу, що може сприяти досягненню паливно-енергетичної незалежності.

У 2024 році продовжився видобуток на родовищі «Велике Багно» у Колківській громаді, що є сировинною базою Маневицького торфобрикетного заводу, та продовжився видобуток на торфовищі «Коза-Березина» Камінь-Каширського району, який є сировинною базою для торфобрикетного заводу в Прилісному.

Дивіденди з прибутку, сплачені Волинській обласній раді

До загального фонду Волинського обласного бюджету з частини чистого прибутку у розмірі 15% за підсумками щоквартальної фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2024 року сплачено 4 790 995,00 грн. 

Порівнюючи  з  підсумками фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2023 року, коли до загального фонду Волинського обласного бюджету з частини чистого прибутку у розмірі 15% сплачено 3 908 594,00 грн, помітно, що 9 місяців 2024 року стали більш успішними.                                                 

КП «Волиньприродресурс» є надійним партнером та виконує всі поставлені перед ним завдання. Підприємство успішно втілює плани та якісно співпрацює з громадами.

Звіти про результати моніторингових досліджень впливу на довкілля

КП «Волиньприродресурс» опублікувало на офіційному сайті vpr.company звіти про результати моніторингових досліджень впливу на довкілля, цей розділ сайту буде оновлюватися на постійній основі. Опубліковані матеріали підтверджують, що всі екологічні показники в нормі, вплив від діяльності на екосистему та природні угіддя мінімальний, рекультивовані після проведення робіт території у відмінному стані.

Профільні спеціалісти зможуть ознайомитися з результатами екологічного моніторингу в розділі сайту ПРО ПІДПРИЄМСТВО – ЗВІТНІСТЬ – Звіти про результати моніторингових досліджень впливу на довкілля.

Представлені звіти будуть цікаві не лише тим, хто хвилюється щодо впливу діяльності видобутку корисних копалин на довкілля, а й для студентів, дослідників, науковців та тих, хто прагне дізнатися більше про флору та фауну територіальних громад Волинської області, адже в звіті перерахований видовий склад рослин обстежених родовищ, тварин, птахів та комах.

Плани КП «Волиньприродресурс» щодо розвитку діяльності

Плани КП «Волиньприродресурс» спрямовані на стійкий розвиток підприємства через збільшення обсягів видобутку шляхом освоєння нових територій, що входять до ліцензійних площ, із мінімальним впливом на довкілля. Важливий орієнтир – досягти та перевершити показники видобутку та економічні показники, що забезпечить стабільний розвиток регіону та фінансову підтримку громад.

Переглянути PDF