Укрзалізниця віддасть на приватизацію не всі свої кар’єри

Укрзалізниця віддасть на приватизацію не всі свої кар’єри
Кар'єр Пенізевицького кар'єроуправління Укрзалізниці

Голова правління АТ “Укрзалізниця” Володимир Жмак дав “Кар’єрам України” екслюзивний коментар про перспективи продажу залізничних кар’єрів.

За словами пана Жмака, діяльність кар’єрів “ще не проаналізована”. 

“Після закінчення аналізу ми дійсно розіб’ємо всі кар’єри на три категорії. Ті, які збиткові, неприбуткові, і розробка яких не є доцільною – вони будуть пропонуватися до приватизації, до продажу. Ті, які забезпечують нашу діяльність, тому що ми теж будуємо, будуть і далі працювати. І буде середня категорія, яка буде якраз розподілятися – до тих, які на продаж, чи до тих, які до експлуатації. До кінця року ми закінчимо цей аналіз і визначимося з конкретними кар’єрами”, – заявив Володимир Жмак. 

Голова правління УЗ наголосив, що “продаж активів Укрзалізниці – непроста справа”. 

“Перша інстанція – Наглядова рада (Укрзалізниці – ред.). Друга – Кабінет міністрів. Тобто, ми виділимо ті активи, які виділимо на продаж, і продаж цих активів має бути схвалений Наглядовою радою і Кабінетом міністрів”, – пояснив Жмак. 

Він також заявив, що станом на зараз керівництво Укрзалізниці не має наміру ліквідовувати філію Центр управління промисловістю. 

“ЦУП залишається підрозділом компанії, на балансі нього якраз і знаходяться всі кар’єри”, – заявив Володимир Жмак, відповідаючи на наше запитання про можливу ліквідацію ЦУП, яку раніше обговорювали в УЗ.

На фото – кар’єр Пенізевицького кар’єроуправління УЗ, травень 2020 р.