Олександр Залужний – генеральний директор КП “Кіровгеологія”

Олександр Залужний – генеральний директор КП “Кіровгеологія”
Директор КП "Кіровгеологія" Олександр Залужний і Голова Держгеонадр Роман Опімах. Джерело фото https://www.geo.gov.ua/priznachili-generalnogo-direktora-kp-kirovgeologiya/

Генеральним директором казенного підприємства “Кіровгеологія” призначено Олександра Залужного. Відповідний наказ підписав голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах, повідомляє прес-служба Держгеонадр.

Олександр Михайлович понад 10 років обіймав керівні посади. До призначення був заступником генерального директора КП “Кіровгеологія”, т.в.о. генерального директора. Раніше працював в органах місцевої державної виконавчої влади, керував підприємствами, що належать до приватного сектору.

КП “Кіровгеологія” – спеціалізоване державне підприємство, яке має понад 70-річний досвід геологічного вивчення надр, проведення геолого-пошукових та геологорозвідувальних робіт на території України й інших держав світу. Це єдина державна компанія, яка виконує спеціалізовані геологорозвідувальні роботи урану від прогнозування до гірничобурової розвідки та підготовки уранових родовищ до експлуатації. Підприємством створена вітчизняна сировинна база урану й інших корисних копалин.

“Україна входить до десятки країн з найбільшими запасами урану. Але зовнішнє постачання уранового концентрату становить 70% сировинних потреб атомних електростанцій — стратегічно важливих енергетичних об’єктів. Тому на порядку денному енергетичної безпеки нашої держави — забезпечити українські атомні електростанції необхідною ресурсною базою, – переконаний очільник Служби Роман Опімах. – Пріоритетом у роботі Олександра Михайловича повинне стати покращення мінерально-сировинної бази урану з метою забезпечення сировиною потреб атомної енергетики України”.

КП “Кіровгеологія” займається геолого-пошуковими та геолого-розвідувальними, геофізичними роботами, а також лабораторними дослідженнями. Здійснює видобуток блокового каменю габро, є виконавцем державної програми забезпечення населення питною водою, за якою виконує пошуки питних підземних вод в Миколаївській і Кіровоградській областях.

 


 

За даними Єдиного державного реєстру декларацій, в 2017 р. Олександр Залужний був кандидатом на посаду Голови Державної служби геології та надр України:

Скріншот сайту проекту “Деларації” https://declarations.com.ua/declaration/nacp_e57527d3-7b82-4976-9975-24855141ed1d

За даними ДНВП “Геоінформ України”, станом на 14.01.2021 р. єдиним дійсним спецдозволом КП “Кіровгеологія” є спецдозвіл №3581 на видобування габро і габро порушеного вивітрюванням з ділянки “Південна” родовища “Бистріївське” в Житомирській області:

Скріншот сервісу Google Maps, позначено локацію кар’єру габро КП “Кіровгеологія” в Житомирському районі (раніше – Коростишівський район) Житомирської області