“Голландські” аукціони пройшли успішно. Хто переміг?

“Голландські” аукціони пройшли успішно. Хто переміг?
Джерело фото: сайт Турбівського каолінового заводу https://tkz-kaolin.com/

Два з трьох переможців підтвердили намір викупити спецдозволи

05.03.2021 відбулися три аукціони з продажу спецдозволів на користування надрами. Організатор – Державна служба геології та надр України. Торги пройшли в електронній системі ДП “Прозорро.Продажі” за правилами “голландських” аукціонів – ціна знижувалася. Всі виставлені на сьогодні лоти двічі не були продані на звичайних аукціонах зі зростанням ціни. Публікуємо перелік переможців із коментарями.

  1. ТОВ “Лімітід Груп” перемогло ПП “Губернатор” в торгах за родовище лабрадориту “Сліпчицьке-1″ в Житомирській обл. (видобування, 20 років). Хоча ПП “Губернатор” було переможцем етапу подання закритих цінових пропозицій, але ТОВ “Лімітід Груп” запропонувало більшу ціну під час аукціону – 1 238 600,13 грн. Торги стартували з 4,7 млн грн. Директор компанії-переможця Денис Михайловський впевнено заявив NADRA.info: “Будемо купувати спецдозвіл і разом з партнерами працювати на родовищі”.
  2. ПрАТ “Турбівський каоліновий завод” було єдиним учасником на торгах за спецдозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовищ каоліну лужного на 5 років на ділянці “Орепівська” в Житомирській обл.. Закрита цінова пропозиція  – 1 160 782 грн – стане ціною покупки спецдозволу (ціна стартувала з 3 316 520 грн). Директор Турбівського каолінового заводу Людмила Жмурко також підтвердила намір компанії викупити спецдозвіл. Ділянка “Орепівська” стане третім об’єктом компанії: товариство вже працює на родовищі “Турбівське” (спецдозвіл 2766) і ділянці “Пляхівська” (4226).
  3. ТОВ “Ука Глобал” було єдиним учасником на торгах за спецдозвіл на Західну частина ділянки №2 Сторожинецького-2 родовища (видобування глин, 20 років). Переможна пропозиція – 478 077,60 грн – всього на крок відрізняється від мінімально можливої ціни. Торги стартували з 4 346 160 грн.

Читайте також: Хто переміг на 11 аукціонах 25 лютого?

Читайте також: Без досвіду в надрах. Хто переміг в аукціонах 11 лютого?

Читайте також: “Не потрібно нікому давати хабарів” – переможець про аукціони Держгеонадр


Фото асоціативне, джерело – сайт Турбівського каолінового заводу