Хто проти банкрутства ДП “Укрбурштин”? 

Хто проти банкрутства ДП “Укрбурштин”? 

Чому не відбулося чергове засідання суду у справі про банкрутство Укрбуршину?

На 16.03.2021 було призначено засідання Господарського суду м.Києва у справі про банкрутство дочірнього підприємства “Укрбурштин” Публічного акціонерного товариства “Державна акціонерна компанія “Українські поліметали”. Однак засідання суду не відбулося. 

Про те, що розгляду не буде, за три години до початку засідання повідомив апарат суду на сторінці у Facebook: Розгляд справи № 910/18166/20 не відбудеться. Судове засідання у справі №910/18166/20 про банкрутство Дочірнього підприємства Укрбурштин публічного акціонерного товариства Державна акціонерна компанія Українські поліметали, призначене на 16.03.2021 о 15:00 год., не відбудеться у зв’язку з направленням матеріалів справи до Північного апеляційного господарського суду.

Як випливає з даних порталу Судова влада України, до Північного апеляційного господарського суду надійшла апеляційна скарга від Головного управління Державної податкової служби у місті Києві. 

Податкова подала апеляцію на відкриття провадження. Це в принципі розумно, оскільки податкова вважає, що легше, щоб підприємство працювало і платило податки, ніж якби його розтягнули“, – прокоментував скасування судового засідання директор ДП Укрбурштин Вадим Войцешук.

В грудні 2020 р. Вадима Войцешука призначили директором ДП “Укрбурштин”, а заразом і на “війну” з кредиторами

Апеляційну скаргу ГУ ДПС в м.Київ розгляне колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі: головуючий суддя і суддя-доповідач Верховець А.А.; суддя-учасник колегії Пантелієнко В.О., суддя-учасник колегії Поляков Б.М..

Дату засідання Північного апеляційного господарського суду станом на ранок 18.03.2021 на порталі Судової влади України оприлюднено не було

 

Як ми вже писали, в грудні 2020 р. за заявою екс-керівника Укрбурштину Ніколаєнка Павла Володимировича було відкрито провадження у справі про банкрутство підприємства. 

Після засідання суду  24.02.2021 стало відомо, що кредитори ДП “Укрбурштин” вимоги на понад 115 млн грн. Також з’ясувалося, що ДП “Укрбурштин” ще в 2019 році уклав договір про співпрацю з ТОВ “Аурум Полонез”, співвласником якого сьогодні є екс-голова правління АТ “Укрзалізниця”, польський рок-музикант Войцех Бальчун.

В 2016-2017 рр. лідер і гітарист гурту Chemia Войцех Бальчун обіймав посаду голови правління АТ “Укрзалізниця”.
Сьогодні його компанія ТОВ “Аурум Полонез” працює на українському родовищі бурштину ДП “Бурштин України”. Співпраця компанії з ДП “Укрбуршин” не склалася ще до того, як пан Бальчун став співзасновником ТОВ “Аурум Полонез”. Джерело фото: Facebook-сторінка Войцеха Бальчуна

Читайте також: Бізнес польського рок-музиканта працює на відомому бурштиновому родовищі

Читайте також: Романа Опімаха запрошують на РНБО для звіту про надра

Читайте також: Вполювати волинську мідь: чому ціна на мідний спецдозвіл на аукціоні в лютому зросла в 483 рази? Що втратить переможець торгів, якщо відмовиться заплатити за спецдозвіл? Які перспективи видобування металу в Україні?