Одну з компаній Ferrexpo внесли в санкційний список і анулюють/зупинять спецдозволи

Одну з компаній Ferrexpo внесли в санкційний список і анулюють/зупинять спецдозволи

На сайті Президента України щойно було оприлюднено текст Указу №266/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 червня 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”.

Відповідно до тексту Додатку №2, щодо ТОВ “Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат” запроваджено такі санкції:

“1) анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, одержання (наявність) яких є умовою для здійснення певного виду діяльності, зокрема, анулювання чи зупинення дії спеціальних дозволів на користування надрами”.

Термін дії запроваджених санкцій – безстроково.

ТОВ “Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат” засноване в грудні 2009 р. Статутний капітал – 1 476 401 470,00 грн (майже 1,5 млрд грн). Засновники – компанія “Феррекспо АГ” зі Швейцарії (99,9999%) і ТОВ “Феррекспо Сервіс” з Києва (0,0001%). Кінцевий бенефіціарний власник – FERREXPO PLC з Лондона.

За даними сервісу YouControl, ТОВ “Біланівський гірничо-збагачувальний комбінат” володіє двома дійсними спецдозволами на видобування корисних копалин – багатих залізних руд і кварцитів залізистих на території Полтавської обл. (№3571, №3572).

 

Читайте також: Компанія Ferrexpo за 12 місяців 2020 року сплатила понад 4,5 млрд. гривень податків і зборів

Читайте також: Перший “безпілотний” та інші враження від залізнорудних кар’єрів Полтавщини