ДЕІ розпочала перевірку Північного ГЗК

ДЕІ розпочала перевірку Північного ГЗК
Джерело фото: https://www.facebook.com/AndriyMalovany/posts/335152588226031

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) розпочала перевірку дотримання природоохоронного законодавства на промислових майданчиках ПрАТ “Північний гірничо-збагачувальний комбінат” – повідомляється на Facebook-сторінці очільника ДЕІ Андрія Мальованого в четвер 24.06.2021.

Відповідно до повідомлення, посадовці планують провести оцінку стану екологічної безпеки на всіх найбільших промислових об’єктах в Кривому Розі.

“Представники Офісу Держекоінспекції, управління екології Криворізької міської ради, виконкомів районних у місті рад, Держпродспоживслужби, а також громадських організацій проведуть низку комісійних обстежень підприємств, які є топ-забруднювачами міста. Під час заходів контролюватиметься дотримання природоохоронного законодавства на промислових майданчиках об’єктів. Перша перевірка вже розпочалась – це обстеження ПРАТ “Північний гірничо-збагачувальний комбінат”. Підприємство входить до переліку найбільших утворювачів промислових відходів в Україні”, – заявляє Андрій Мальований.

Планується перевірити ефективність виконання заходів з пилопридушення на території промислового майданчика, хвостосховищ, шламонакопичувачів, відвалів, відкритих складів та на автомобільних шляхах. Здійснення цього технологічного процесу є важливим для мінімізації забруднення міського повітря.

ПрАТ “Північний ГЗК” належить до міжнародної гірничо-металургійної групи компаній Метінвест і володіє 2-ма дійсними спецдозволами на користування надрами – №1118№1119. Кінцевим бенефіціарним власником компанії є українських бізнесмен Рінат Ахметов.

На думку Андрія Мальованого, залучення до таких заходів представників різних органів управління в галузі охорони навколишнього природного середовища дозволить не лише зафіксувати проблему, а і забезпечити прийняття рішень для “екологізації” проблемних об’єктів. Очільник ДЕІ обіцяє інформувати громадськість про результати комісійних обстежень на кожному підприємстві.

Нагадаємо, у квітні NADRA.info писали про успішний досвід підприємств Метінвесту щодо рекультивації земель, порушених відкритими гірничими роботами під час видобування корисних копалин. Зокрема про Матеріал можете прочитати за посиланням.

У травні стало відомо, що інше підприємство групи Метінвест, а саме ПрАТ “Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат”, отримало спецдозвіл Державної служби геології та надр України на видобування тількових сланців з відвалів розкривних порід Інгулецького родовища залізистих кварцитів. Відповідно до програми робіт, початок видобування заплановано на IV кв. 2021 р., за умови попереднього отримання акту про надання гірничого відводу. Вихід на проектну потужність – з 2022 р.

 

Читайте також: Торф уцінили. Родовище “Ірдинь” віддадуть удесятеро дешевше

Читайте також: Мідний розіграш? Хто і скільки обіцяє заплатити за доступ до української міді

Читайте також: Гранітний кар’єр поставили на паузу

Читайте також: Родовище гранодіориту звільнили від надрокористувача

 

Джерело фото: https://www.facebook.com/AndriyMalovany/posts/335152588226031