Родовище гранодіориту звільнили від надрокористувача

Родовище гранодіориту звільнили від надрокористувача

Компанії анулювали спецдозвіл на користування надрами за рішенням суду

Що сталося?

Державна служба геології та надр України анулювала спецдозвіл №5353, виданий ТОВ “Єврогранз метою видобування гранодіориту Острівського родовища, розташованого в Київській області.

Відповідний наказ №442 Голова Держгеонадр Роман Опімах підписав 10 червня. 

Спецдозвіл анульовано з 05.06.2020 на виконання рішення Київського окружного адміністративного суду від 06.05.2020 у справі № 320/5699/19, ухвали Київського окружного адміністративного суду від 24.06.2020, яким припинено право користування надрами ТОВ Єврограншляхом анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5353 від 13.01.2011. Інших спецдозволів на користування надрами компанія не має.

ТОВ Єврогран зареєстроване в селі Острів Рокитнянського району Київської області. Рік заснування – 2010. Статутний капітал 87 000 грн. 100% компанії володіє ТОВ Білоцерківський завод будівельних виробів “Моноліт (сайт компанії). Кінцеві бенефіціарні власники ТОВ Єврогран“: Тамара Лагода (Біла Церква), Валерій Яринко (Біла Церква), Вадим Кушнір (Біла Церква), Тетяна Трушенко (Київ). Номер мобільного телефона, вказаний в реєстрі, належить особі, яка запевняє, що непов’язана з ТОВ “Єврогран“.

 

Чому компанії Єврогран анулювали спецдозвіл?

Судячи з рішення суду (посилання), Держгеонадр звернулося до суду з проханням анулювати спецдозвіл після того, як вичерпала всі можливості позасудового впливу на ТОВ “Єврогран“.

Так, претензії до надрокористувача були зафіксовані Держгеоконтролем ще у вересні 2018 року: на сьомому році дії спедцозволу на видобування компанія не мала проекту розробки родовища, не підготувала матеріалів на отримання земельної ділянки для потреб, пов`язаних з користуванням надрами, не підготувала матеріалів для отримання акту надання гірничого відводу і отримання його в установленому порядку. Крім цього перевірка Держгеоконтролю зафіксувала відсутність Акту про передачу розвіданого Острівського родовища для промислового освоєння і Акту про надання гірничого відводу. Родовище до розробки, відповідно до рішення суду, навіть не готувалося, а надрокористувач не виходив на діалог зі Службою.

 

Що відомо про родовище?

Родовище знаходиться на лівому березі річки Рось (геолокація). Найближчий населений пункт с. Острів, розташоване на протилежному березі Росі.

Запаси було затверджено в 2010 році (паспорт родовища). Станом на 01.01.2018 А+В+С1 = 5988 тис. куб. м гранодіориту + 500 тис. куб. м піску для благоустрою, рекультивації та планування.

За даними ДНВП Геоінформ України, ТОВ “Єврогран” було єдиним власником спецдозволу на дане родовище.

 

Читайте також: Які спецдозволи на користування надрами можна купити на торгах у червні?

Читайте також: Держгеонадр розіграла 8 спецдозволів. Хто переміг на торгах 8 червня?

Читайте також: Роману Опімаху призначили першого заступника

Читайте також: Електронний кабінет надрокористувача запрацює в липні

 

Фото асоціативне