Санкційні зв’язки: гранітний кар’єр поставили на паузу

Санкційні зв’язки: гранітний кар’єр поставили на паузу

Що сталося?

Державна служба геології та надр України зупинила дію спецдозволу №4310 на видобування граніту Софійського родовища (Миколаївська обл.).

Відповідно до наказу Голови Держгеонадр Романа Опімаха №439 від 10.06.2021, дію спецдозволу зупинили на 3 роки.

Спецдозволом №4310 на видобування граніту Софійського родовища володіє Товариство з додатковою відповідальністю “Первомайський спеціалізований кар’єр. 

ТДВ “Первомайський спеціалізований кар’єр засноване в липні 1995 року. Розмір статутного капіталу 2 млн грн. Населений пункт реєстрації с.Мигія, Первомайський р-н, Миколаївська обл. Засновниками компанії є 10 юридичних осіб і близько 90 громадян України.

Кар’єр розташований на північно-східній околиці села Гаївське (геолокація). Стан балансових запасів родовища на 01.01.2018 А+В+С1=27644 тис. куб. м. №4310 – єдиний спецдозвіл ТДВ “Первомайський спеціалізований кар’єр” на користування надрами.

 

Чому зупинили спецдозвіл?

ТДВ “Первомайський спеціалізований кар’єр” було включено до переліку юридичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції) відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони України від 15.04.2021 (введено в дію Указом Президента України від 21 квітня 2021 року № 169/2021). Саме цим рішенням встановлено термін дії санкцій – 3 роки.

До цього ж санкційного переліку було включено ТОВ “СПМК-17, яка володіє майже 92% капіталу ТДВ “Первомайський спеціалізований кар’єр“. Директором ТОВ “СПМК-17” (відповідно до рішення РНБО) є Амірханян Армен Хачикович, а кінцевим бенефіціарним власником – Амірханян Сєда Єрвандівна. 

До переліку фізичних осіб, до яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції) відповідно до рішення РНБО від 15.04.2021, було включено Амірханяна Араіка Хачіковича. 

Нагадаємо, наприкінці березня цього року Держгеонадр анулювала 19 спецдозволів, які належать компаніям зі списку, відповідно до рішення РНБО про санкції від 19.03.2021. З ким саме пов’язані компанії, які володіли цими спецдозволами, яких збитків вони завдали Державі, і чи були дані спецдозволи “сплячими” – ані в РНБО, ані в Держгеонад не пояснили.

 

 

Читайте також: Які спецдозволи на користування надрами можна купити на торгах у червні?

Читайте також: Родовище гранодіориту звільнили від надрокористувача

Читайте також: Держгеонадр розіграла 8 спецдозволів. Хто переміг на торгах 8 червня?

Читайте також: Роману Опімаху призначили першого заступника

Читайте також: Електронний кабінет надрокористувача запрацює в липні

 

Фото асоціативне