Торф уцінили. Родовище “Ірдинь” віддадуть удесятеро дешевше

Торф уцінили. Родовище “Ірдинь” віддадуть удесятеро дешевше
Зображення асоціативне

ТОВ “Черкаський торфобрикетний завод” перемогло в аукціоні з продажу спецдозволу на видобування торфу на родовищі “Ірдинь” (ділянка “Ірдинь-І”, Дільниця 1, Дільниця 2), розташованому в Черкаському районі Черкаської області. Торги пройшли в середу 23.06.2021, і стартували з ціни 287 040 грн.

За лот змагалися двоє учасників. Їх остаточні цінові пропозиції такі:

  1. ТОВ “Черкаський торфобрикетний завод” – 311 000 грн.
  2. ТОВ “Елентекс” – 310 000 грн

Як ми вже писали, перша спроба продати спецдозвіл на Ірдинь відбулася 11.02.2021. Тоді переможцем торгів стало ПП “Сармат” (з Дніпропетровської обл.), яке запропонувало за лот 3 001 000 грн. ТОВ “Черкаський торфобрикетний завод” на тих торгах посіло друге місце зі ставкою 3 000 000 грн. Але обидва учасника відмовилися викупили спецдозвіл. Таким чином, якщо Черкаський торфобрикетний завод купить спецдозвіл на Ірдинь за результатами червневих торгів, компанія заплатить за нього майже удесятеро менше, ніж була готова в лютому.

ТОВ “Черкаський торфобрикетний завод” зареєстроване в смт Ірдинь (Черкаська обл.). Рік заснування – 2019. Статутний капітал – 2 000 000 грн. Засновником компанії є ТОВ “Надра торф”, а кінцевим бенефіціарним власником – киянин Павло Гуменюк. Очолює Черкаський торфобрикетний завод Ігор Магліч, в жовтні 2020 р. обраний депутатом Білозірської громади. Ані ТОВ “Черкаський торфобрикетний завод”, ані ТОВ “Надра торф” спецозволів на користування надрами не мають (дані YouControl).

Нагадаємо, на 23.06.2021 було заплановано проведення трьох аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами. Проте, відбулися лише два з трьох: окрім спецдозволу на Ірдинь, знайшлися охочі купити спецдозвіл на геологічне вивчення зокрема дослідно-промислову розробку родовищ мідних руд ділянки “Рудоносне поле Заліси-Шменьки” (Волинська обл.). Жодний учасник не зареєструвався на торги з продажу бурштиноносної ділянки “Олевськ-2”, яка також виставлялася на аукціон повторно.

Як ми вже писали, ще 10 аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами заплановано на 30.06.2021. Розігруватимуться спецдозволи на бурштин, граніт, пісок, каолін первинний, підземні води і торф.

 

Читайте також: Мідний розіграш? Хто і скільки обіцяє заплатити за доступ до української міді

Читайте також: ОГХК спробують продати пізніше, ніж планували

Читайте також: РНБО анулювала 9 спецдозволів і ввела санкції Фірташу і Фуксу

Читайте також: Гранітний кар’єр поставили на паузу

Читайте також: Родовище гранодіориту звільнили від надрокористувача

 

Фото асоціативне, джерело: https://cutt.ly/pn4JFxO