Інгулецькому ГЗК дозволили видобувати талькові сланці з відвалів

Інгулецькому ГЗК дозволили видобувати талькові сланці з відвалів
Джерело фото: https://www.facebook.com/metinvest/photos/a.500750873423793/500750883423792

Державна служба геології та надр України оприлюднила спецдозвіл, виданий ПрАТ “Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат” на видобування тількових сланців з відвалів розкривних порід Інгулецького родовища залізистих кварцитів.

Спецдозвіл №6503 видано 06.05.2021 на 20 років. 

Відповідно до програми робіт, початок видобування заплановано на IV кв. 2021 р., за умови попереднього отримання акту про надання гірничого відводу. Вихід на проектну потужність – з 2022 р.

Про намір ІнГЗК видобувати тількові сланці з розкривних відвалів стало відомо восени 2019 р. Як писав Інтерфакс-Україна, компанія мала “намір розробляти раніше складовані власні відходи від видобутку залізної руди, вилучаючи тальковий сланець для його подальшого продажу без додаткової обробки”, а “метою планованої діяльності є раціональне використання природних ресурсів”. Розробку талькових сланців планувалося здійснювати на трьох ділянках одночасно, в залежності від попиту на сировину.

З заявою про отримання спецдозволу на видобування корисних копалин відокремленої частини відвалу розкривних порід, складених, переважно, тальковими сланцями Інгулецького родовища, ІнГЗК звертався до Держгеонадр чотири рази: вперше в квітні 2019 р., востаннє – в листопаді 2020 р.

Отриманий спецдозвіл – другий для ІнГЗК. Компанія також володіє спецдозволом №1932 (до 2037 р.) на видобування магнетитових залізистих кварцитів, придатних для отримання залізорудних концентратів з родовища Інгулецьке.

В квітні 2020 р. Інгулецький ГЗК відсвяткував своє 55-річчя. Історія підприємства розпочалась у квітні 1965 року, коли була виготовлена перша тонна концентрату. Компанія входить до групи Метінвест. Кінцевий бенефіціар підприємства – Рінат Ахметов.

 

Читайте також: Рекультивація: як це робить Метінвест

Читайте також: 14 травня – великий аукціонний день. Що виставлено на продаж?

Читайте також: Медведчука і Козака підозрюють у зливі даних про український шельф

Читайте також: Компанія Тимура Хромаєва видобуватиме газ в Луганській області

Читайте також: Сергій Тігіпко встановив контроль над двома кар’єрами в 2020 р.