ОГХК стане постачальником природного газу 

ОГХК стане постачальником природного газу 
Джерело фото: https://www.umcc-titanium.com/

Обʼєднаній гірничо-хімічній компанії дадуть нову ліцензію і знову оновили Правління

АТ ОГХК отримає ліцензію на право провадження господарської діяльності з постачання природного газу. Відповідне рішення Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила 07.06.2022. 

Згідно з Законом України «Про ринок природного газу», «постачання природного газу – господарська діяльність, що підлягає ліцензуванню і полягає в реалізації природного газу безпосередньо споживачам на підставі укладених з ними договорів».

Раніше (24.05.2022) НКРЕКП ухвалила рішення про надання ОГХК ліцензії на право провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії споживачу.

За даними YouControl, АТ ОГХК володіє такими дійсними спецдозволами на користування надрами:

  • №5260 на геологічне вивчення надр, в тому числі дослідно-промислову розробку покладів руд титану ділянки Селищанська (спірний спецдозвіл було отримано у серпні 2021 р.)
  • №6027 на видобування руд титану і піску родовища Межирічне
  • №6028 на видобування пісків циркон-рутил-ільменітоносних родовища Малишівське

 

Також нещодавно відбулися ротації в Правлінні ОГХК. Це випливає з інформації на офіційному сайті компанії станом на 07.06.2022. 

Ми писали, що станом на 30.05.2022 першим заступником голови правління була вказана Світлана Юхименко. Тепер цю посаду обіймає Ярослава Максименко (була членом правління раніше). Також зʼявився четвертий член правління ОГХК – Григорій Стельмах:

Правління ОГХК станом на 07.06.2022. Джерело: https://www.umcc-titanium.com/management

 

Нагадаємо, у Фонді держмайна нещодавно скоротили склад правління АТ «ОГХК» до 5 осіб. Цей крок в першу чергу був пов’язаний із вимогою до менеджменту державних підприємств повинен виконувати власні обов’язки за адресою місцезнаходження підприємства. Також було скорочено фонд заробітної плати членів правління для оптимізації витрат ОГХК на час воєнного стану. 

 У 2021 р. ОГХК мала стати флагманом Великої добувної приватизації. Проте, до жодного з трьох аукціонів (запланованих на серпень, жовтень і грудень) не було допущено хоча б двох учасників одночасно. Справжній інтерес до компанії, підтверджений фінансово, проявляли не стратегічні міжнародні, а вітчизняні покупці.