Black Iron погодила викуп землі під Шиманівський залізорудний проект

Black Iron погодила викуп землі під Шиманівський залізорудний проект
Автор фото Олег Петрасюк

Новини компаній

Канадська Black Iron домовилася із Міністерством оборони України про викуп землі під комбінат у Кривому Розі. Повідомляє Бізнес НВ, із посиланням на на сайт компанії.

Канадська гірничорудна Black Iron домовилася з Міноборони України про попередню суму, яку компанія має виплатити землю під новий гірничозбагачувальний комбінат на Шиманівському родовищі залізняку в Кривому Розі.

«Зусилля зараз зосереджені на укладанні договору, що зобов’язує, про передачу цієї землі після встановлення миру в Україні», — йдеться в повідомленні компанії.

Ділянка, яка потрібна Black Iron для розміщення майбутньої збагачувальної фабрики, порожньої породи та хвостосховища, зараз належить уряду України. Він використовується Міністерством оборони для навчальних цілей.

Також Black Iron домовляється з урядом про угоду щодо підтримки інвестицій, яка передбачала б низку пільг. Зокрема — звільнення від сплати ввізного мита на обладнання для проекту.

Видання нагадує, що в 2021 році канадська гірничорудна компанія Black Iron вийшла на ринок вторинного розміщення акцій, щоб завершити оцінку залізорудного проєкту, що належить їй в Україні.

Black Iron — компанія, яка займається розвідкою та видобутком залізняку, яка розвиває проєкт будівництва нового гірничо-збагачувального комбінату на базі Шиманівського залізорудного родовища, розташованого в Кривому Розі, Україна. ( 100% часток у проєкті належить компанії).

Проєкт має запаси корисних копалин, оцінених відповідно до вимог стандарту NI 43-101, на рівні 834 млн тонн руди, включаючи 355 млн тонн виміряних запасів руди із загальним вмістом заліза 32,0% і магнітного заліза 19,5%, а також виявлені запаси лише на рівні 290 млн тонн із загальним вмістом заліза 31,1% і магнітного заліза 17,9%, використовуючи граничне значення магнітного заліза 10%.

 

Довідка NADRA.info:

Спецдозволом №4537 на видобування кварцитів залізистих магнетитових родовища Шиманівське володіє ТОВ «Шиманівське Стіл». Дозвіл видано в 2007 році, дійсний до 2024. Статутний капітал компанії 165 244 626,22 грн. Реєстрація – смт Широке, Дніпропетровська обл.. Власник 100% капіталу ТОВ – кіпрська КОМПАНІЯ БЛЕК АЙРОН (САЙПРУС) ЛІМІТЕД. Керівник – Комарицький Павло (дані YouControl).

 

Зображення новини асоціативне. Автор Олег Петрасюк, Yesterday & Tomorrow