Фонд держмайна готує заміну керівнику ЗТМК?

Фонд держмайна готує заміну керівнику ЗТМК?

Вже у серпні обовʼязки директора Запорізького титаномагнієвого комбінату замість Сергія Лубеннікова виконував посадовець, про призначення якого не повідомляли ані ЗТМК, ані ФДМУ.

Три не повʼязані між собою джерела NADRA.info заявили на умовах анонімності, що найближчими днями може відбутися заміна керівника ТОВ «Запорізький титаномагнієвий комбінат» (ЗТМК).

За даними YouControl, станом на 02.09.2022 виконуючим обовʼязки директора ЗТМК є Сергій Лубенніков. Його призначили керувати комбінатом в 2020 р., і перепризначили в 2021 р.. 

«Зараз Сергій Лубенніков завершує свою відпустку і після неї, вже найближчими днями може скласти повноваження в.о. директора ЗТМК», – заявило джерело NADRA.info.

«Справді, наскільки мені відомо, ФДМУ проводить кадрові перестановки в ЗТМК. Але ще невідомо, чи піде Лубенніков зі своєї посади, чи залишиться на комбінаті», – відзначило інше джерело. 

За одним із офіційних телефонів, вказаних на сайті ЗТМК, нам заявили, що зараз обовʼязки керівника підприємства виконує не Лубенніков. Проте повідомити інші подробиці відмовилися. «Телефонуйте до приймальні, запитайте там», – заявила співробітниця ЗТМК. В приймальні директора ЗТМК на численні дзвінки NADRA.info не відповіли. 

Водночас інші співробітники ЗТМК, з якими вдалося поспілкуватися NADRA.info, заявили, що обовʼязки директора підприємства вже виконує або Сергій Давидов (Директор технічний – за даними сайту ЗТМК), або «пан Резніков». Про топ-менеджера ЗТМК зі схожим прізвищем, який начебто може замінити Лубеннікова, говорили й інші наші джерела.  

Як вдалося зʼясувати NADRA.info, насправді йдеться про Рєзніка Віктора Віталійовича. За даними джерел, раніше влітку Віктора Рєзніка було призначено першим заступником директора ЗТМК. Але про це призначення не повідомлялося ані Фондом державного майна України, ані Запорізьким титаномагнієвим комбінатом. Досі немає згадки про Віктора Рєзніка і в розділі Керівництво на сайті ЗТМК.

В телефонній розмові Віктор Рєзнік підтвердив NADRA.info, що у серпні саме він виконував обовʼязки директора ЗТМК: «Я виконуючим обовʼязки призначений буквально місяць тому, це було 3 серпня». Водночас пан Рєзнік запевнив, що заміщає Лубеннікова тільки на час відпустки, і питання подальшого виконання обовʼязків керівника ще не вирішене. «На даний момент ще ні. Я заміняю його [Сергія Лубеннікова] на час відпустки. … Давайте повернемося до цієї розмови з моменту, коли щось відбудеться. Поки що, скажімо так, нічого не відбулось», – сказав Віктор Рєзнік. 

Сергій Лубенніков в телефонній розмові з NADRA.info свою імовірну відставку не підтвердив, але і не спростував: «Є орган управління – Фонд. Дзвоніть туди. Я нічого не буду коментувати».

Ми звернулися по коментарі до Фонду держмайна. Там заявили, що скласти повноваження директора ЗТМК було особистою ініціативою пана Лубеннікова:

«02.08.2022 року в. о. директора товариства з обмеженою відповідальністю «Запорізький титано-магнієвий комбінат» Лубенніковим Сергієм Вікторовичем подані заяви на звільнення та на відпустку, мотивуючи це рішення бажанням працювати в Києві, де у нього проживає родина.

Також ним було висловлене бажання, при можливості, бути призначеним на посаду директора на інше підприємство металургійної галузі в Києві чи Київській області для максимально ефективної підготовки такого підприємства до приватизації в найкоротші строки.

Наказом ТОВ «ЗТМК» No 721/ВК від 02.08.2022 в.о. директору ТОВ «ЗТМК» Лубеннікову С. В. надана відпустка з 03.08.2022 року по 05.09.2022 року (включно).

На час відсутності виконуючого обов’язки директора ТОВ «ЗТМК» Лубеннікова С.В. виконання обов’язків директора покладено на першого заступника директора Рєзніка Віктора Віталійовича», – пояснили у ФДМУ.

 

За даними YouControl, в 2011 році Рєзнік Віктор Віталійович очолював Маловисківську районну державну адміністрацію (Кіровоградська обл.). В 2009-2011 керував Кіровоградською регіональною організацією політичної партії «Народна Воля». Крім цього, Рєзнік Віктор Віталійович вказаний як колишній керівник низки кіровоградських компаній (ТОВ «Грантрейд», ТОВ «Гранекспорт», ТОВ «Центрукргеологія», ПП «Бренд-МК»), які сьогодні контролюють Олександр Крившенко або Сергій Богданов (знайомі читачам NADRA.info за матеріалом Вибухова самоволка на півмільярда. Хто без дозволу видобуває надра у Кропивницькому?).

 

Зображення новини асоціативне. Джерело: https://cutt.ly/UCaTO62